Vom avea un weekend cu vreme ceva mai caldă!

Vom avea un weekend cu vreme ceva mai caldă!

0 386
Inceputul lunii februarie a debutat cu o vreme mai caldă decât în mod obiÅŸnuit pentru aceasta perioada a anului. Cerul rămâne variabil în sudul ÅŸi estul ţării ÅŸi mai mult noros în rest. Mai plouă slab în vestul, nordul ÅŸi parÅ£ial în centrul ţării, iar la munte vor fi precipitaÅ£ii mixte ÅŸi condiÅ£ii de polei. Temperaturile maxime se încadrează între 3 ÅŸi 13 grade, cu valori mai ridicate în sudul Banatului.
 
La Munte In zonele montane norii se vor aduna în zona CarpaÅ£ilor Occidentali ÅŸi în nordul CarpaÅ£ilor Orientali unde temporar vor cădea precipitaÅ£ii slabe mixte ÅŸi vor fi condiÅ£ii de polei.
În restul zonelor montane, înnorările vor fi temporare, iar precipitaÅ£iile se vor semnala doar izolat. Mâine, va ninge pe arii extinse ÅŸi izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp, cu probabilitate mai mare în MunÅ£ii Apuseni ÅŸi nordul CarpaÅ£ilor Orientali. Vântul va avea intensificări, iar temperatura aerului va fi în scădere faţă de astăzi.
Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă din belşug, stratul măsoară:
– 76 de cm la Sinaia,
– 55 cm la Predeal, 
 – 26 cm la ArieÅŸeni,
– 48 cm la Straja,
– 30 cm la Poiana BraÅŸov,
– 52 cm la PăltiniÅŸ.
Duminica,
Este o zi in care vom avea precipitaÅ£ii pe arii extinse în toată Å£ara: sub formă de ninsoare la munte ÅŸi în regiunile nordice, precipitaÅ£ii mixte în vestul ÅŸi centrul ţării ÅŸi predominant sub formă de ploaie în sud ÅŸi sud-est. Vântul va avea unele intensificări în toate regiunile, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 ÅŸi 12 grade, mai ridicate în sud-est: 15 grade la Tulcea ÅŸi ConstanÅ£a, 16 grade la CălăraÅŸi. Luni,
Presiunea atmosferica in crestere va aduce o vreme in răcire dar temperaturile maxime sunt încă pozitive în cea mai mare parte a ţării, de la zero grade la Baia Mare până la 7 grade la Drobeta Turnu Severin sau la ConstanÅ£a.
Doar în depresiunile din Transilvania mai pot fi valori de minus 1 minus 2 grade la amiază.  Cerul va avea înnorări temporare în vestul, nordul ÅŸi centrul ţării, unde local va ninge slab. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu ceaţă ÅŸi posibil chiciură în zonele joase.
La Brasov, precipitatii usoare in noaptea de duminica spre luni; presiunea atmosferiva va avea o tendinta de crestere spre 1020mb; temperatura va oscila in jurul valorii de zero grade Celsius, cu o tendinta de crestere usoara spre marti.  

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.