Vom avea si Normele la Codul Fiscal

Vom avea si Normele la Codul Fiscal

0 199

Normele de aplicare ale ordonantei de modificare a Codului Fiscal vor fi aprobate luni, 2 august, intr-o sedinta extraordinara a Guvernului, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. In sedinta de miercuri, 28 iulie, normele au fost discutate intr-o prima lectura urmand sa fie publicate pe site-ul Ministerului Finantelor pentru dezbatere publica. In sedinta de miercuri, Guvernul a discutat posibilitatea ca persoanele care sunt platite cu un salariu lunar, pe cartea de munca, dar au si venituri din drepturi de autor, ar urma sa plateasca atat contributiile aferente salariului lunar, cat si pe cele aferente drepturilor de autor, calculate la o baza de taxare de maximum cinci salarii medii brute pe economie pe luna.
Cei care primesc drepturi de autor pentru creatii in decursul unui an, fara sa aiba un salariu pe carte de munca, ar urma sa plateasca contributiile sociale pentru drepturile de autor anual, aplicate la o baza echivalenta a cinci salarii medii brute pe an, a mai spus purtatorul de cuvant.
De asemenea, s-a discutat ca persoanele care primesc venituri ocazionale din drepturi de autor si au si un salariu pe cartea de munca sa fie scutite de contributiile la bugetul de pensii, la asigurarile de sanatate si la somaj aferente drepturilor de autor. Aceste persoane ar urma sa plateasca contributii aferente salariului lunar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.