Vom avea aeroport international la Brasov

Vom avea aeroport international la Brasov

0 123

In sfarsit a fost invinsa indaratnicia celor care s-au opus, luni dupa luni, realizarii Aeroportului International Brasov – Ghimbav, din Brasov si din Guvern si astfel s-a ajuns la o situatie de normalitate. Este declaratia presedintelui Consiliului Judeþean Brasov, Aristotel Cancescu, referitoare la votul de astazi din Camera Deputatilor.
Deputatii au dat un vot majoritar pentru aeroportul internaþional de la Ghimbav. Peste 170 de alesi din PSD, PNL, UDMR si PDL au fost adusi la un numitor comun, prin intelegeri, pe baza de rationamente, in mare parte, intre sefii de partide.
Asa ca parlamentarii au fost de acord la unison ca investitia brasoveana este prioritara pentru regiune sub forma initiala si nu sub forma prezentata si voita ulterior de primarul Brasovului, George Scripcaru.
Astfel, ordonanta emisa de Guvernul Tariceanu in 2007 s-a transformat in lege, prin aceasta Judetul Brasov intra in posesia celor 200 de hectare necesare construirii obiectivului Aeroport.
Acest lucru se petrece dupa circa patru saptamani de discutii sterile datorate opozitiei aratate proiectului de PD-L, local si central.
Au existat totusi ceva probleme de procedura. Presedinta Camerei Deputatilor, democrat liberala Roberta Anastase, nu le-a permis liberalilor sa ia cuvantul, dupa votul final. Cert este, insa, ca de acum inainte firma canadiana Intelcan se poate apuca de realizarea investitiei de la Ghimbav.
Se mai poate mentiona faptul ca au fost aduse trei amendamente: terenul sa fie folosit integral pentru aeroport, sa nu fie transformat in afacere imobiliara si sa revina statului in caz ca lucrarea nu va fi terminata in cinci ani.
Intrebat, cum comenteaza forma actuala a legii, Vespasian Iancu, coordonatorul proiectului, ne-a declarat: „Sigur este bine ca aceasta ordonanta a trecut si a devenit lege. Nu este buna excesiva politizare a ordonantei care a dus, in final, la o forma mai prosta a textului, care ne va crea multe si mari probleme. Ma mira cum au putut supune la vot (s-a votat!!!) un text de lege care te ingradeste in dezvoltarea proiectului si care practic statuiaza o NATIONALIZARE a aeroportului dupa terminarea constructiei. Sper ca vom trece peste toate aceste probleme cu o implicare reala a politicienilor care au promis sprijin pentru acest proiect”.
Oricum, numai urari de bine constructorilor si spor in ramura!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.