Voluntarii Crucii Roșii au făcut demonstrații în Piața Sfatului

Voluntarii Crucii Roșii au făcut demonstrații în Piața Sfatului

Crucea Roșie din România a marcat ieri 142 de ani de existență. Aproape un secol şi jumătate de când voluntarii Crucii Roșii au fost mereu în prima linie a asistenței umanitare

Crucea Roșie din România a marcat ieri 142 de ani de existență. Aproape un secol şi jumătate de când voluntarii Crucii Roșii au fost mereu în prima linie a asistenței umanitare.
La Brașov aproximativ 30 de voluntari au făcut demonstrații în care au arătat cum se acordă ajutor în situații de urgență.
Tinerii voluntari de la Crucea Roșie Brașov au simulat un accident casnic în care o mamă de 30 de ani își amputează degetele la robotul de bucătărie.

Din cauza panicii, toată familia are nevoie de ajutor.
În cadrul acțiunilor desfășurate în Piața Sfatului au avut loc și ateliere pentru copii sau lecții despre sănătate. Denisa Vasilescu este unul din cei aproximativ 300 de voluntari tineri ai organizației de la Brașov. Mărturisește că de trei ani de când participă la acțiuni alături de colegii ei s-a maturizat iar experiența dobândită la Crucea Roșie a ajutat-o de multe ori.
Demonstrațiile voluntarilor nu i-au lăsat indiferenţi pe cei care erau în trecere prin Piața Sfatului și care au apreciat lecțiile predate de Crucea Roșie.

Societatea de Cruce Roșie din România s-a înființat și a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii în 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Geneva. Crucea Roșie Română este singura organizație umanitară cu o rețea funcțională pe întreg teritoriul țării.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.