Voluntar la 79 de ani!

Voluntar la 79 de ani!

0 80
Octogenarul Stan Stoian face voluntariat de aproape 60 de ani si spune ca munca alaturi de adolescenti si tineri il intinereste si pe el. Nu se da in laturi de la nicio actiune a voluntarilor brasoveni ca sa lase generatiilor viitoare o lume mai buna. Proiectele au fost expuse in strada cu ocazia saptamanii nationale de voluntariat.
Din 13 pana in 19 mai s-au derulat actiuni de promovare a voluntariatului si incurajarea participarii civice a cetatenilor in viata comunitatii. Voluntarii au creat obiecte interesante si utile din materiale reciclabile, pe care le-au expus in strada cu prilejul saptamanii nationale de voluntariat.
Actiunile permit voluntarilor sa-si uneasca ideile si creativitatea in slujba comunitatii in care traiesc. Voluntarii brasoveni au participat deseori la igienizari ale cursurilor apelor dar si la plantari.
Preluand modelul american, si la Brasov se poate face voluntariat la orice varsta. Dovada este octogenarul Stan Stoian, care face voluntariat de 6 decenii. Venerabilul voluntar nu se da in laturi de la nici o actiune si prefera sa lucreze alaturi de tineri.
Lucrarile expuse in fata primariei au starrnit interesul brasenilor. Saptamana voluntariatului se va incheia duminica cu o plimbare tarzie cu bicicletele, decorate cu benzi fosforescente.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.