Voiculescu catre Basescu: Distrugeti si relatia cu China

Voiculescu catre Basescu:
Distrugeti si relatia cu China

0 74

Ultima afirmatie facuta de Traian Basescu legata de un sprijin financiar chinez a cazut tot atat de rau ca si alte gafe oferite ci gerozitate de-a lungul timpului. Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, a criticat, joi, declaratia sefului statului din sedinta de Guvern, potrivit careia, spera ca „ministrii nu vor cadea in plasa unei povesti de genul „sa luam bani din China””, subliniind ca spera ca diplomatia romaneasca va reusi sa repare, in doar cativa ani, „dezastrele diplomatice din mandatele Basescu”.
„Cat de prost inspirat sa fiti incat sa declarati oficial ca un acord financiar cu China reprezinta o plasa, o capcana de care ministrii dumneavoastra trebuie sa se fereasca?!
Cat de prost informat sa fiti incat sa nu fi aflat ca economia chineza este a doua forta mondiala si ca, intr-un interval de maxim 40 de ani, va devansa si SUA?!
Domnule presedinte, declaratiile dumneavoastra sunt atat de neinteligente, atat de neverosimile de la un individ rational, incat va sfatuiesc sa sustineti ca nu sunt reale, sa acuzati presa ca v-a preluat gresit afirmatiile si sa negati veridicitatea imaginilor. Daca cineva va va contrazice, sigur veti gasi un specialist bine orientat care va demonstra ca imaginile au fost trucate”, a afirmat Dan Voiculescu, intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, citata de Agerpres.
„Ati distrus relatia cu Franta si Rusia. Ati amenintat grobian Germania ca nu mai platiti contractele semnate de statul roman cu resortisantii germani. Ati compromis intrarea in spatiul Schengen. V-ati umilit ridicol in relatia cu Statele Unite ale Americii si cu Marea Britanie, vorbind despre o axa care nu a existat decat in imaginatia dumneavoastra. Acum, in conditiile in care nu aveti un dialog echilibrat cu niciun partener occidental, v-ati apucat sa distrugeti si relatia cu China!”, a mai spus Voiculescu.
In opinia liderului fondator al PC, diplomatia se face, in primul rand, cu inteligenta, „nu se face nici in genunchi, nici cocotat pe gard, nici cu plecaciuni, nici cu amenintari”.

Chinezii vor finanta Spania
Vicepremierul chinez Li Keqiang a spus ca Beijingul este dispus sa cumpere obligatiuni spaniole in valoare de aproximativ sase miliarde de euro, potrivit unor surse guvernamentale citate de El Pais, transmite AFP.
Sursele citate arata ca vicepremierul chinez Li Keqiang a declarat in timpul unei intalniri cu premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero ca tara sa este dispusa ca cumpere obligatiuni spaniole de o valoare similara cu cele ale Greciei si Portugaliei pe care le detine, la un loc.
Ce comentarii poti sa mai faci? Si nici pe Voiculescu nu mai poti sa-l contrazici!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.