Voiculescu acuza ca gunoaiele de la Glina au fost ridicate de clientela...

Voiculescu acuza ca gunoaiele de la Glina au fost ridicate de clientela obedienta a lui Basescu

0 60

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat sambata, in Poiana Brasov, ca operatiunea de curatare de la Glina, ceruta de Traian Basescu, a fost efectuata de catre clientela politica obedienta a presedintelui. De altfel, premierul Tariceanu a solicitat si el salubrizarea zonei, dar a fost tratat cu indiferenta.


?


Dupa sedinta Biroului Politic al PC, Voiculescu a evitat initial sa comenteze despre operatiunea de curatare de la Glina-Popesti-Leordeni, spunand ca nici nu vrea sa explice ce presedinte au romanii, unul „care umbla prin gunoaie”.


?


Totusi, liderul PC a profitat de situatie pentru a lansa un nou atac asupra lui Traian Basescu: „Operatiunea de curatare a zonei este o dovada concreta, reala, ca Traian Basescu sta la masa cu coruptia”. Presedintele PC a spus ca cele trei firme de constructii care au ridicat in mai putin de doua zile gunoaiele fac parte din clientela politica a lui Traian Basescu si a PD, aceleasi care au fost alimentata cu contracte de sute de milioane de euro de catre ministrii democrati ai Transporturilor.


?


„Probabil premierul Tariceanu nu are o clientela politica capabila sa raspunda la comenzi politice, cum are presedintele Basescu”, a a adaugat presedintele conservatorilor, care l-a mai acuzat pe presedinte ca, prin aceasta actiune a dorit sa fure electoratul premierului.


?


Operatiunea de ridicare a celor 180.000 de tone de gunoaie de pe soseaua ce duce spre Popesti-Leordeni a fost finalizata in cursul serii de vineri, sambata dimineata la fata locului, putand fi observati muncitori ce plantau flori pe locul care inainte era intesat de resturi. Ridicarea gunoaielor a fost efectuata de firme private, care au cazut de acord sa contribuie la curatarea zonei dupa ce Traian Basescu a vizitat inopinat zona de trei ori, joi dupa-amiaza si vineri dimineata si dupa pranz.


?


Pe de alta parte, in urma cu doar o luna, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a convocat tot inopinat pe reprezentantii Politiei, Jamdarmeriei, Garzii de Mediu si pe primarul comunei Glina pentru a da explicatii in legatura cu gunoaiele aruncate in comuna Glina de-a lungul Dambovitei, afirmand ca responsabilii pot fi destituiti. In urma acestei intalniri, se stabilise ca suma necesara ecologizarii zonei din apropierea orasului Popesti-Leordeni este de 300 mii lei si va fi luata din Fondul de mediu sau din bugetul de stat.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.