Voestalpine dezvolta un combinat siderurgic in zona Marii Negre

Voestalpine dezvolta un combinat siderurgic in zona Marii Negre

0 83

Guvernul si compania austriaca Voestalpine Stahl semneaza miercuri un memorandum de intelegere cu privire la dezvoltarea unui combinat siderurgic in zona Marii Negre.
Compania intentioneaza sa semneze memorandumuri cu toate cele patru tari in care ar putea dezvolta investitia, prin intermediul carora sa fie stabilite obligatiile partilor in cazul in care investitia se va materializa.
Voestalpine a semnat deja un memorandum cu autoritatile bulgare prin care cele doua parti stabilesc obligatiile in cazul in care investitia se va realiza la sud de Dunare.
Voestalpine are de ales intre patru tari, Bulgaria, Turcia, Ucraina si Romania, pentru a-si plasa otelaria, care va avea o capacitate de productie de cinci milioane tone de otel pe an si care va genera circa 5.000 de locuri de munca in mod direct si alte cateva mii in zona.
Directorul general al grupului austriac, Wolfgang Eder, a anuntat recent ca decizia referitoare la locatia acestei otelarii va fi luata in toamna acestui an. Potrivit lui Eder, aproximativ 23 milioane tone de otel sunt utilizate in fiecare an in regiunea Marii Negre, cantitate care ar urma sa se dubleze la 50 milioane tone pana in anul 2015.
Deocamdata, exista patru locatii posibile pentru aceasta importanta investitie: regiunea din jurul Odessei si pana la Delta Dunarii (Ucraina), zona Samsun -Sinop- Zonguldak (Turcia), regiunea din jurul orasului Burgas (Bulgaria) si regiunea din jurul orasului Constanta (Romania). Principalele criterii luate in considerare de grupul austriac sunt accesul la un port cu ape adanci, infrastructura, personalul calificat si costurile de mediu.
La inceputul acestei luni, Voestalpine a semnat un contract cu dezvoltatorul imobiliar din zona Constanta-Agigea ARCA East Invest si Chayton Capital, privind achizitionarea unui teren de 96 de hectare, pentru asigurarea unui amplasament in cazul in care Voestalpine alege Romania ca locatie pentru o noua otelarie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.