VOCEA RUSIEI nu-i rămâne datoare consilierului de la Cotroceni

VOCEA RUSIEI nu-i rămâne datoare consilierului de la Cotroceni

0 373
După atacul halucinant al consilierului prezidential,iulian Chifu, de duminică, site-ul în limba română al postului de È™tiri Vocea Rusiei , dedică un întreg articol atacului prezidential, aducând contraargumente imbatabile.
Redăm integral articolul:
"DeclaraÅ£iile consilierului prezidenÅ£ial Iulian Chifu prezintă interes doar din două puncte de vedere. Pe de o parte, aceste declaraÅ£ii relevă starea absolut jalnică a echipei de „experÅ£i” care au o influenţă disproporÅ£ional de mare asupra politicii externe ale României.Analiza „viziunii” domnului consilier asupra politicii externe a FederaÅ£iei Ruse va face obiectul unui alt material.În acelaÅŸi timp, nu pot fi ignorate acuzaÅ£iile pe care Iulian Chifu le-a adus postului de radio Vocea Rusiei. Aceste acuzaÅ£ii nu pot fi ignorate, dar nici pot fi luate în serios. Iulian Chifu ignoră cu desăvârÅŸire câteva aspecte cruciale, atât de ordin mediatic cât ÅŸi de ordin politic. Consilierul prezidenÅ£ial nu este deranjat de faptul că ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a comparat victoria USL în cadrul alegerilor parlamentare cu victoria partidului lui Adolf Hitler la alegerile din 1933, iar acesta este doar un singur exemplu dintr-o multitudine de afirmaÅ£ii făcute de presa germană. Postul de radio Deutsche Welle a catalogat guvernul Ponta drept un „guvern de penali, de sfertodocÅ£i, de incompetenÅ£i” ÅŸi domnul Chifu nu vede nicio problemă în legătură cu aceste afirmaÅ£ii. În cazul presei occidentale, rusofobul de serviciu al Palatului Cotroceni acceptă existenÅ£a dreptului la opinie, dar refuză să accepte existenÅ£a acestui drept în cazul site-ului Vocea Rusiei. Iulian Chifu dă dovadă de ipocrizie cruntă ÅŸi, probabil, incurabilă.
Referitor la „ingerinţă” ÅŸi „amestecul în treburile interne ale unui stat”, domnul Chifu a greÅŸit în mod cert adresa la care a lansat acuzaÅ£iile. Ambasadorul FederaÅ£iei Ruse nu s-a implicat în campania electorală ÅŸi nu a făcut „vizite neoficiale” la Victor Ponta. Textul „actului de coabitare” semnat de Victor Ponta ÅŸi Traian Băsescu a fost tradus din limba engleză ÅŸi nu din limba rusă. Jose Manuel Barroso l-a forÅ£at pe premierul român să accepte un dictat extern sub forma celor 11 porunci. Voturile a ÅŸapte milioane de alegători români au fost aruncate la gunoi ÅŸi o Å£ară întreagă a văzut ingerinÅ£a ÅŸi dictatul germano-american, care se observau cu ochiul liber, fără a mai fi nevoie de „sugestii de la Moscova”. Nu Vocea Rusiei a creat curentul eurosceptic în România, l-a creat chiar Vestul prin acÅ£iunile sale. Dacă Iulian Chifu este deranjat de ingerinÅ£ele unor puteri străine în politica românească, ar fi mult mai logic să se adreseze la Washington sau la Bruxelles, nu la Moscova.
Este clar că Vocea Rusiei provoacă alergie la Cotroceni. Alergia este atât de mare încât consilierul prezidenÅ£ial pe probleme de securitate îÅŸi petrece ziua de duminică, 30 decembrie, lansând declaraÅ£ii dedicate postului nostru de radio. Rusofobii de serviciu de la Cotroceni sunt deranjaÅ£i de faptul că în spaÅ£iul mediatic românesc a apărut o sursă de informare care se află în afara ariei de influenţă a celor care trag sforile în România. De exemplu, Vocea Rusiei poate să-ÅŸi permită să abordeze subiectul redevenÅ£elor microscopice plătite de Petrom ÅŸi să cuantifice pierderile statului din privatizarea petrolului românesc (Statul român a pierdut 20 miliarde de dolari prin privatizarea Petrom), fără să existe riscul ca Petrom să ne „taie” publicitatea, aÅŸa cum s-a întâmplat în cazul Realitatea TV. Vocea Rusiei nu poate fi sancÅ£ionată de CNA, pentru că internetul este liber. Proprietarul postului nostru de radio este statul rus, iar Rusia nu este ÅŸantajabilă de la BucureÅŸti. Această situaÅ£ie îl neliniÅŸteÅŸte pe Iulian Chifu ÅŸi este de înÅ£eles.
Totodată, Vocea Rusiei a oferit ÅŸi va oferi în continuare cititorilor noÅŸtri posibilitatea de a-ÅŸi exprima deschis opiniile ÅŸi a prezenta informaÅ£iile pe care mass-media din România nu le va publica vreodată. Pentru echipa de la Cotroceni, această situaÅ£ie deschide riscuri absolut inedite. „Dosare” ÅŸi „scandaluri” pe care le credeau „îngropate” ÅŸi „uitate” pot ieÅŸi la suprafaţă la momentul cel mai nepotrivit. Adevărul doare.
Există mulÅ£i consumatori de media care s-au săturat de propaganda occidentală ÅŸi doresc să vadă ÅŸi un alt punct de vedere, având posibilitatea să tragă propriile concluzii. Acest trend există la nivel global ÅŸi el nu poate fi inversat prin declaraÅ£ia unui consilier prezidenÅ£ial care prin 1993 se ocupa de reportaje despre „găini care nasc pui vii”.
Cu câteva luni în urmă, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a catalogat unele declaraÅ£ii făcute de Iualilan Chifu drept „un atac al clovnilor”.
Analizând declaraÅ£ia făcută de consilierul prezidenÅ£ial pe 30 decembrie, este dificil de a găsi contraargumente faţă de această caracteristică exhaustivă a domnului Chifu"., se scrie în articolul citat.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.