Vocea Rusiei crede că se va demara o noua opertiune de suspendare...

Vocea Rusiei crede că se va demara o noua opertiune de suspendare a lui Traian Băsescu

0 396
Vocea Rusiei crede că scenariul suspendării lui Traian Băsescu este cel mai probabil, în vara acestui an. "Congresul PDL ÅŸi implicarea directă a lui Traian Băsescu în lupta pentru putere din interiorul acestuia partid au oferit unor membri marcanÅ£i ai USL posibilitatea să lanseze ideea repetării suspendării preÅŸedintelui. Liderii USL s-au repezit să calmeze spiritele ÅŸi s-au distanÅ£at de această iniÅ£iativă. Rămâne de văzut dacă această distanÅ£are este una permanentă sau temporară. Mergând pe ideea unei noi suspendări a preÅŸedintelui Băsescu, pot fi analizate argumentele pro ÅŸi contra unei asemenea manevre politice. În funcÅ£ie de numărul ÅŸi calitatea argumentelor, este posibilă evaluarea probabilităţii unui asemenea scenariu", Vocea Rusiei.
 
Argumentele contra Care sunt acestea, potrivit Vocea Rusiei: "Efectul „experienÅ£ei dureroase”.
Din perspectiva multor susÅ£inători ai USL, înfrângerea din vara 2012 a demonstrat că liderii formaÅ£iunii nu pot face faţă presiunilor externe ÅŸi că Occidentul este vădit pro-Băsescu. În aceste condiÅ£ii, liderilor de la centru le va fi foarte dificil să coopteze sprijinul liderilor locali. Sprijinul Occidentului.
Guvernul Ponta se confruntă cu serioase probleme în privinÅ£a finanţării deficitului bugetar. „Pe surse” se vehiculează intens informaÅ£ia, despre o remaniere guvernamentală impusă de Comisia Europeană care-l ÅŸantajează pe Victor Ponta cu blocarea fondurilor europene.
Pentru guvern, crearea unei crize politice ar putea fi un risc inacceptabil. „Problema listelor”. Dacă listele electorale nu sunt modificate, atunci suspendarea nu are sens, deoarece îndeplinirea cvorumului pe listele curente va fi aproape imposibilă".  
 
Argumente pro
"1. Chiar ÅŸi pentru cei mai optimiÅŸti filoeuropeni de la BucureÅŸti a devenit evident faptul că Uniunea Europeană va trece printr-o perioadă în care criza economică se va acutiza, iar multe dintre ţările europene vor trece prin falimente naÅ£ionale, exproprieri ale proprietăţii private ÅŸi „taxe de solidaritate”, menite să salveze ce mai poate fi salvat din „statul social european”.
Urmează decontul freneziei speculative, a bulelor imobiliare ÅŸi a consumului pe credit. România va trece printr-o perioadă de instabilitate socială, în care nemulÅ£umirea populaÅ£iei va face posibilă ÅŸi probabilă repetarea scenariului bulgar. În termeni simpli, Victor Ponta are de ales între a fi Å£inta mâniei populare ÅŸi direcÅ£ionarea dibace a acestei mânii în direcÅ£ia lui Traian Băsescu.  
2. Traian Băsescu nu mai poate miza pe sprijinul extern de odinioară. În condiÅ£iile acutizării crizei economice, birocraÅ£ii europeni sunt preocupaÅ£i de supravieÅ£uirea proprie, iar situaÅ£ia din coloniile limitrofe nu mai prezintă un subiect prioritar. Exemplul cel mai recent este situaÅ£ia din Cipru.
Dacă săptămâna trecută la BucureÅŸti ar fi avut loc o revoluÅ£ie anarho-sindicalistă, nimeni de la Brussels nici nu ar fi reacÅ£ionat, deoarece toate eforturile erau concentrate asupra problemei supravieÅ£uirii zonei euro. În condiÅ£iile acutizării crizei, birocraÅ£ia europeană va fi forÅ£ată să acÅ£ioneze în regim pompieristic, creând astfel tentaÅ£ia de a aplica „strategia faptului împlinit”.
Faptul că Hillary Clinton a plecat din poziÅ£ia de secretar de stat al SUA constituie un alt element favorabil repetării suspendării.  
3. „Problema listelor” pare a fi în proces de rezolvare. Surse de la BucureÅŸti susÅ£in că „actualizarea listelor” va fi pregătită ÅŸi finalizată în iunie".
 "În baza argumentelor prezentate, scenariul cel mai probabil pare a fi repetarea tentativei de demitere a preÅŸedintelui Băsescu în vara acestui an. Totodată, merită precizat că acest scenariu nu este unicul posibil", concluzionează Vocea Rusiei.  
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.