Vlas condamnata

Vlas condamnata

0 58

Ioana Maria Vlas a fost condamnata de un tribunal bucurestean la 8 ani inchisoare pentru implicarea in scandalul Fondul National de Acumulare. Ea s-a facut vinovata, in acest caz, de inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continua.
In ce priveste actiunea pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, Tribunalul Bucuresti a hotarat ca procesul penal sa inceteze, deoarece a intervenit prescriptia infractiunii, aceasta hotarare putand fi atacata in termen de 10 zile de la pronuntare.
In aceeasi cauza inculpatul Nicolae Popa a fost condamnat la 12 ani de puscarie pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continua, fiind pedepsit si cu degradarea militara.
Instanta a mai constatat ca Unicredit Tiriac Bank SA, CEC si CNVM nu sunt responsabile in acest dosar, astfel ca plata daunelor catre investitorii FNA, actualizate cu indicele de inflatie, din 2000 si pana in prezent, cade in spinarea lui Vlas, Popa, SOV Invest si Gelsor SA. Este vorba de circa 25 miliarde lei vechi.
Vlas, in solidar cu SOV Invest, va trebui sa mai plateasca si 500 milioane de lei vechi cheltuieli de judecata, iar Popa, in solidar cu Gelsor SA, 2 miliarde de lei vechi
Se stie ca Ioana Maria Vlas a petrecut deja cinci ani dupa gratii, acestia fiind scazuti din cei opt, cat prevede condamnarea. Fiind vorba de mai mult de jumatate din pedeaps, Vlas ar putea beneficia de eliberare conditionata, aceasta dupa ce, in 7 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a decis judecarea in libertate a inculpatei.
Amintim ca FNA a fost infiintat in 1999 de SOV Invest (va mai amintiti de Sorin Ovidiu Vantu, care, ciudat, n-a pupat ziduri de puscarie?) si s-a prabusit odata cu Fondul National de Investitii in mai 2000, lasand cu buzele umflate peste 10.000 de investitori dornici de un castig mare si rapid.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.