Vizita in Maroc baga zazanie intre consilierii judeteni

Vizita in Maroc baga zazanie intre consilierii judeteni

0 632
Consilierii judeteni nu s-au inteles cine sa plece in delegatie in Maroc la inceputul lunii iulie. Pentru ca legea impune ca delegatiile peste hotare sa fie alcatuite din maximum doua persoane, executivul forului judetean a trebuit sa ceara votul plenul pentru majorarea numarului de persoane care se vor deplasa in Regatul Maroc. Surpriza insa, probabil nemultumiti ca ei nu au fost trecuti pe lista, consilierii judeteni nu au dat girul pentru suplimentarea numarului de persoane. 5 consilieri judeteni si 2 angajati ai consiliului urmau sa se deplaseze in Maroc pentru a stabili viitoare schimburi culturale si posibile parteneriate
Dupa ce in septembrie anul trecut o delegatie din care au facut parte si cativa consilieri judeteni s-a deplasat in Maroc, alesii judeteni vor sa viziteze din nou tara situata in Africa de Nord. Motivul? Pentru a consolida relatiile intre cele doua tari, dar mai ales in vederea incheierii unor parteneriate comune, spune vicepresedintele Claudiu Coman.
Se pare ca lista cu cei alesi sa plece in delegatia din Maroc nu a fost pe placul tuturor consilierilor judeteni. Proiectul de hotarare a picat si va trebuie reluat intr-o viitoare sedinta, asta daca se vor intelege cine va vizita Marocul.
Mai mult, unii consilieri judeteni au cerut sa afle cate vizite peste hotare s-au facut in actualul mandat si cum sunt alesi cei care ajung pe liste.
Si o delegatie marocana condusa de ambasadorul Regatului Maroc in Romania, a vizitat in noiembrie 2013 Brasovul. Atunci a avut loc si o intalnire oficiala cu conducerea Consiliului Judetean. Marocanii erau atunci interesati sa importe zahar de la fabrica de zahar din Bod. In plus ar fi vrut ca la punerae in functiune a aeroportului de la Ghimbav sa fie introdusa o cursa saptamanala.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.