Viza si calatoriile turistice

Viza si calatoriile turistice

0 126

Viza de intrare pe teritoriul unei tari este un handicap pentru calatoriile turistice si ramane in sarcina autoritatilor, ca o masura foarte importanta, usurarea precedurilor de viza, a apreciat, duminica, la Targul de Turism Bucuresti, presedintele Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism, deputatul tunisian, Tijani Haddad.
Calatorii care obtin cel mai greu vize pentru destinatii turistice europene sunt cei din zona araba, a atras atentia reprezentantul Libanului la FIJET, care a spus ca a intampinat dificultati in obtinerea vizei de calatorie, in pofida faptului ca este ziarist.
Tijani Haddad, care conduce lucrarile Consiliului Director al FIJET, organizate pentru prima data la Bucuresti, a spus ca Romania poate oferi variate produse legate de istorie si poate deveni o foarte atractiva destinatie turistica.
„Produsele turistice legate de trecutul istoric al Romaniei pot face din aceasta o foarte atractiva destinatie turistica. De fiecare data cand am venit in Romania am gasit schimbari pozitive. Bucurestiul este acum in mijlocul Europei, in mijlocul actiunilor importante europene. Produsele turistice romanesti, mostenirea culturala dau un mesaj despre Romania, iar produsele turistice romanesti pot fi de o mare diversitate, prin specificul tarii, cu mare, munte, Delta”, a spus presedintele FIJET.
Viza delegatiei FIJET are loc in perioada 9 – 15 mai si include un tur in Bucuresti, pe Litoral, in Delta Dunarii, la Sibiu, Sighisoara, Brasov si pe Valea Prahovei, unde vor fi vizitate Palatul Parlamentului, Muzeul Cotroceni, statiunea Mamaia, Tulcea si Delta Dunarii, cu Complexul Cormoran, una dintre cele mai luxoase capacitati de cazare din Delta, Muzeul Astra din Sibiu, Saliste, Sibiel, Sighisoara, Bran, Brasov, Poiana Brasov si statiunile de pe Valea Prahovei.
Gazda turneului romanesc al FIJET este Clubul Presei de Turism din Romania, condus de Victor Radulescu, al carui efort de organizare a fost salutat fara rezerve de presedintele FIJET, Tijani Haddad.
Scopul turneelor Consiliului Director al FIJET este de a promova turismul pe toate destinatiile lumii, iar cea mai apreciata destinatie este recompensata de un juriu cu premiul ‘Marul de Aur’.
„La Pomme d’Or’ sau ‘The Golden Apple” este echivalentul FIJET al premiului Oscar in cinematorgafie. Aceasta distinctie de excelenta se acorda anual unei organizatii, tari, oras sau persoana, in semn de recunoastere a eforturilor de promovare si crestere a valorii activitatii de turism. De la infiintarea premiului, in 1970, Marul de Aur al FIJET a fost acordat unui numar de 36 de entitati. Romania a primit marul de aur in 1975, pentru promovarea turistica a manastirilor din Bucovina.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.