Vitrina de curiozitati obstetrice

Vitrina de curiozitati obstetrice

0 88

Maternitatea din Brasov seamana tot mai mult cu vitrina de curiozitati obstetrice amenajata de un colectionar cu gusturi macabre. La Sectia de Neonatologie sunt internati in acest moment siamezii lipiti la nivelul capului si bebelusul adus pe lume de pustoaica de 14 ani, infestata cu HIV si sifilis, care isi facea veacul in Gara Brasov. Un alt nou-nascut a murit dupa cateva ore de la nasterea prematura. Si mama sa avea o varsta frageda, la fel cu a celor patru adolescente care au nascut in ultimele zece zile la Spitalul de Obstetric si Ginecologie. Alte patru copile au facut deja controlul ginecologic si asteapta internarea, imediat ce vor intra in travaliu.
Nu doar varsta fetelor-mamici este scandaloasa in aceste cazuri. Majoritatea bebelusilor sunt rodul unui viol, consumat intre victima si un agresor abia trecut de varsta majoratului, care se mai intampla sa fie si ruda cu fata. Asa se face ca aproape fiecare dintre nasterile inregistrate in aceste conditii da de lucru nu doar medicilor de la Maternitate ci si Politiei. Oamenii legii au deschis mai multe anchete pentru a cerceta circumstantele in care s-au consumat contactele sexuale in urma carora fetele au ramas insarcinate. Directia de Protectia Copilului si Asistenta Sociala intervine la randul ei, prin declansarea de proceduri menite sa stabileasca daca tinerele mamici se pot intoarce sau nu dupa nastere in sanul comunitatilor din care provin. Cea mai spinoasa problema ramane, desigur, cea a incredintarii copilului adus pe lume in conditii atat de vitrege. Bebelusul adus pe lume de tanara bolnava de HIV si sifilis nu este contaminat de nici una din aceste boli; situatia lui ramane insa o problema, cata vreme Protectia Copilului nu a decis inca daca il va incredinta spre crestere mamei lui prostituate si infectate sau il va plasa intr-una din institutiile specializate ale statului.
Siamezii se numesc, de doua zile, Daniel si Andrei; botezarea lor de catre preotul care asista Maternitatea este induiosatoare, dar a o fost in acelasi timp o masura de precautie. Familia fetei care i-a nascut se teme ca micutii sa nu moara necrestinati inainte ca cineva sa gaseasca cele trei milioane de euro necesari pentru operatia de separare din Statele Unite, singurul loc din lume unde se pot face astfel de interventii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.