Viteza de reactie

Viteza de reactie

0 92

Acum doua zile, dimineata, m-a impins nelinistea treburilor pe strada Branduselor, prin zona ITC de pe Vlahuta.. Astfel am avut prilejul sa-mi balacesc incaltarile, in dreptul unui local numit Arena 77, prin apele unui izvor plin de elan, cu ape abundente spre str. Bujorului
In dupa-amiaza aceleiasi zile, cam pe la orele 18, izvorul era la fel de darnic si doar faptul ca terenul se afla intr-o mica panta a impiedicat deschiderea unei pastravarii pe acolo.
Abia ieri, binisor dupa rasaritul soarelui, au aparut si maestrii apelor brasovene cu minunatele lor utilaje de dres asemenea situatii si s-au pus pe lucru. Aceasta inseamna ca cel putin 24 de ore apa a curs aiurea, bagand o gaura frumusica, dar nu in bugetul Companiei Apa, ci in a cetatenilor, caci respectiva companie stie ea cum sa-si recupereze pagubele pe spinarea consumatorilor.
Este insa inadmisibila situatia de mai sus si nu este unicul caz de reactie foarte tarzie a echipelor de interventie ale regiei brasovene. Astfel se duc zeci, sute, poate chiar mii de metri cubi de apa, fara ca celor responsabili sa le pese.
Si cand te gandesti ca, la Brasov, apa de la tzutzuroi este una dintre cele mai scumpe din tara – circa 3,10 lei, de doua-trei ori mai scumpa decat cea din multe alte localitati ale tarii si chiar decat cea din Bucuresti.
Insa ce-si spun, probabil, cei de la Regia Apa? Las’ sa curga, ca fraierii platesc si noi avem salarii barosane care ne merg si daca nu ne grabim.
Repet, nu este primul caz de acest fel din Brasov, insa ar fi cazul ca mentalitatea celor de la Regia Apa sa se schimbe complet. Iar daca ei nu se indura sa o faca – doar au palat administrativ nou si maret si ultramodern – a venit vremea ca, macar in aceasta privinta, coproprietarii regiei, recte Consiliul Local si cel Judetean, sa lase divergentele la o parte si sa mai mature putintel prin ograda de folos comun, pentru a pune capat unor practici care aduc neajunsuri prin buzunarele brasovenilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.