Viteza de deplasare pe strazile brasovene scade cu 10 km/ora

Viteza de deplasare pe strazile brasovene scade cu 10 km/ora

0 587

In 30 de zile, limita maxima de viteza in oras va fi de 50 de km/ora si de 60 km/h la intrarile in municipiu. De asemenea, vor fi montate limitatoare de viteza la majoritatea trecerilor de pietoni si se vor amplasa mai multe semafoare in zonele cu potential de risc. Sunt cateva din masurile luate de Primarie in urma tragediilor inregistrate de la inceputul anului pe trecerile de pietoni din oras

In 30 de zile, limita maxima de viteza in oras va fi de 50 de km/ora si de 60 km/h la intrarile in municipiu. De asemenea, vor fi montate limitatoare de viteza la majoritatea trecerilor de pietoni si se vor amplasa mai multe semafoare in zonele cu potential de risc. Sunt cateva din masurile luate de Primarie in urma tragediilor inregistrate de la inceputul anului pe trecerile de pietoni din oras.
Brasovul este singurul oras din tara unde limita maxima de viteza este inca de 60 de kilometri pe ora si de 70 de kilometri pe ora la intrarile in oras. In termen de o luna, insa, situatia se va schimba: viteza de deplasare se va reduce cu 10 kilometri la ora.
Daca reducerea vitezei se va aplica abia peste o luna, montarea de limitatoare de viteza a inceput deja pe bulevardele principale. La cele 31 de limitatoare existente se vor adauga alte 32, astfel incat aproape fiecare trecere pentru pietoni din oras de pe bulevardele mari va avea un astfel de sistem de siguranta. De asemenea, se vor monta 6 semafoare cu buton si 3 cu temporizator, se vor desfiinta 7 treceri pentru pietoni si se vor infiinta alte doua.trecere pietoni2
Daca multi brasoveni au cerut prin petitie online montarea unui semafor la trecerea pentru pietoni de pe Cale Bucuresti unde si-au pierdut viata doua persoane de la inceputul anului – municipalitatea a luat o masura si mai drastica: trecerea va fi desfiintata.
Potrivit municipalitatii, Politia considera ca exista justificari pentru desfiintarea acestor treceri de pietoni astfel ca Primaria nuface decat sa puna in practica cele solicitate de catre oamenii legii.
Potrivit statisticilor Primariei, in Brasov exista aproximativ 150.000 de autoturisme, la care se adauga alte 50.000, care ajung zilnic in oras din localitatile limitrofe.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.