Vitamina D – leac impotriva diabetului

Vitamina D – leac impotriva diabetului

0 78

Diabetul este o boala a secolului nostru care face tot mai multe victime, mai ales, in randul tinerilor si copiilor.
Insa, se pare ca cercetatorii au descoperit leacul pentru prevenirea instalarii diabetului de tip 1 in copilarie, dua cum relateaza surse Mediafax, potrivit unui studiu preluat de dailymail.co.uk.
Astfel, administrarea suplimentara de vitamina D poate reduce cu 29% riscul de instalare a diabetului de tipul I, care de obicei apare in copilarie si adolescenta si este asociat cu factori de stil de viata precum obezitatea.
Aceasta vitamina poate fi luata din alimente, mai ales din pestele gras– somon, macrou, ton –, dar este formata si de organism, daca pielea este expusa la soare.
Noul studiu, o trecere in revista a altor cinci lucrari anterioare, publicat ?n Archives of Disease in Childhood, a scos la iveala ca probabilitatile de a dezvolta boala sunt invers proportionale cu dozele de vitamina D administrate.
„Exista o variatie geografica in ceea ce priveste incidenta, copiii din Finlanda prezentand de 400 de ori mai multe probabilitati de a se imbolnavi fata de cei din Venezuela”, au declarat cercetatorii, citati de Mediafax.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.