Vitamina C un inamic redutabil al cancerului

Vitamina C un inamic redutabil al cancerului

0 61

Injectiile cu doze mari de vitamina C ar putea reduce marimea si incetini evolutia tumorilor canceroase cu cel putin 50%, potrivit unui studiu realizat pe cobai in Statele Unite, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences.
Efectele anticancer ale vitaminei C – acid ascorbic – au fost atribuite formarii de apa oxigenata (peroxid de hidrogen) in fluidul care inconjoara tumorile, au explicat cercetatorii de la Institutul National de Sanatate din Statele Unite (NIH), autori ai acestui studiu.
Cobaii, care sufereau de cancer la creier, ovarian sau pancreatic, cu evolutie rapida, au primit, pe cale injectabila – in vene sau cavitatea abdominala -, doze mari de vitamina C.
Mecanismele biologice naturale controleaza si regleaza precis dozele de vitamina C absorbite de organism pe cale orala, fapt care limiteaza efectele ei anticancer observate la dozele mai ridicate, au indicat cercetatorii.
„Daca se consuma zilnic alimente ce contin peste 200 de miligrame de vitamina C, de exemplu, doua portocale si o portie de broccoli, mecanismele biologice impiedica vasele sangvine sa absoarba mai multa vitamina decat trebuie”, a spus Mark Levine, coordonator al studiului.
Cercetatorii le-au administrat, zilnic, animalelor doze de vitamina C mergand pana la echivalentul a patru grame pe kilogram.
Studiul a demonstrat ca dozele mari de vitamina C reduc cu 75% celulele canceroase, lasand intacte tesuturile sanatoase.
Autorii studiului au demonstrat, totodata, ca aceste doze mari de vitamina C pot fi injectate si pacientilor umani.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.