Vita, cal si … tap ispasitor

Vita, cal si … tap ispasitor

0 95
Sunt ipostazele prin care a trecut carnea exportata de Romania in scandalul alimentar izbucnit saptamana trecuta in Occident. Liderul conservatorilor brasoveni este convins ca marii procesatori europeni au incercat sa dea vina pe tara noastra in scandalul carnii de cal vandute sub eticheta de carne de vita. Ion Dinita spune ca reactia prompta a autoritatilor romane ne-a salvat de postura de tap ispasitor. Nici jurnalistii francezi veniti la Brasov sa investigheze circuitul carnii de cal nu au descoperit nimic compromitator.
Carnea de cal vanduta sub eticheta de carne vita descoperita in lasagna si alte produse vandute in Marea Britanie a declansat la finele sapatamanii trecute un scandal urias in intreaga Europa. Prima acuzata ca ar fi exportat carnea a fost Romania, dar controalele declansate in abatoarele romanesti – printre care doua si din judetul Brasov – nu au constatat neregulile pe care presa si politicienii din Marea Britanie si Franta le-au imputat Romaniei. Liderul conservatorilor brasoveni este convins ca marii procesatori din Occident au incercat sa scoata Romania tap ispasitor in scandalul carnii de cal si asteapta scuze din partea vinovatilor.
Pana la scuze din partea autoritatilor straine, presa franceza a trimis in Romania jurnalisti de investigatie care sa refaca traseul carnii exportate de abatoarele de la noi. La Brasov au venit inca de la inceputul saptamanii doi reporteri de la TF1 si Le Parisien, carora li s-au alaturat miercuri alti doi colegi din presa franceza. Primele constatari ale jurnalistilor veniti din Hexagon dadeau castig de cauza Romaniei in scandalul carnii de cal.
Dupa ce Romania a demonstrat ca nu poate fi implicata in scandal, anchetele menite sa depisteze traseul fraudei s-au mutat in Occident. In Olanda, Franta, Norvegia dar si in alte state europene se deruleaza in prezent vaste actiuni de control la procesatorii implicati in lantul de comercializare a carnii de cal. Se pare ca tocmai firma franceza care a incercat sa dea vina pe abatoarele din Romania s-ar face vinovata de etichetarea frauduloasa a carnii de cal.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.