Visul unei nopti de toamna?

Visul unei nopti de toamna?

0 67

?


Dinspre noaptea toamnei, in care unele partide au intrat, razbate sforaitul „suficientei” clasei politice romanesti.


Nimic nu-i poate clinti pe acesti „bravi politicieni” dupa ce au cucerit pozitiile eligibile pe listele parlamentare.


Acolo in Parlament, se poate materializa visul oricarui „prestidigitator” post comunist, privatizat dupa capusarea intreprinderilor socialiste.


Acolo este protectie pentru orice potlogarie din dosarele ratacite prin parchete. Acolo sunt salarii, pensii, onoruri, secretare si o liniste in care se poate dormi si sub camere tv.


Parlamentarii listelor de partid au un singur cosmar votul uninominal!


Cativa politicieni scrintiti si in dusmanie cu grosul obraz al locatarilor celor doua Camere parlamentare, promovand ideea fixa a schimbarii, par sa tradeze, schimbarile iliesciene, „de sanchi”, ce dureaza de aproape doua decenii.


Ura din privirea actualilor parlamentari nu poate fi ascunsa.


Cum adica sa vina altii sa le ia lor locul ?


Cum sa piarda locul lor de lux, pentru care au cotizat din gros la conducerea partidului! Sa vina cineva sa atenteze la politica lor, o politica a promisiunilor neonorate, a privilegiilor fara limite si a incompetentelor manageriale, toate ascunse prin controlul fara precedent al Presei? ?


Nu! Toti sunt dispusi sa lupte pentru a perpetua aceleasi persoane in Parlament. S-au deschis multe baricade si se risipesc multe energii prin care se doreste lamurirea cetateanului, ca ei, ca doar ei si numai ei, sunt buni pentru politica – pentru Parlament.


Dupa ce toata vara parlamentarii au incercat si chiar au reusit sa blocheze evolutia legii pentru votul uninominal, Pro Democratia invita reprezentantii partidelor politice la o intalnire pentru deblocarea legii.


Se cauta solutii care sa scoata din impas proiectul de lege, blocat cu mare grija de parlamentarii in functie, la Comisia parlamentara pentru elaborarea noului Cod Electoral.


Marti 21 august, Asociatia Pro Democratia, cea care si-a asumat sarcina gestionarii si promovarii acestui tip de scrutin (au si avansat un proiect de lege) a invitat reprezentantii partidelor politice la o intalnire pe tema votului uninominal.


Sa speram ca nu va fi un marti, ca „scartaitul” din povestea cu vaca legata de copac, pentru ca astfel poate se va gasi cineva care sa promoveze solutia proverbialului Pacala.


„Sforait”ul din Parlament sau „scartait”-ul din poveste, ramane alba – neagra din visul clasei politice romanesti post ceausiste, pastorita cu grija de baciul Iliescu.


?


Horia D.R.


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.