Visa Waiver, cu patru din cinci conditii realizate, așteaptă aprobarea Congresului!

Visa Waiver, cu patru din cinci conditii realizate, așteaptă aprobarea Congresului!

0 142

România îndeplineşte patru din cinci criterii pentru programul Visa Waiver, care nu poate fi negociat, întrucât necesită aprobarea Congresului, a declarat, miercuri, Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA.

În ceea ce priveşte Visa Waiver, în acest moment intrarea în programul Visa Waiver necesită aprobarea Congresului. România îndeplineşte patru cerinţe din cinci (pentru a intra în program – n. r.). Ultima nu a fost îndeplinită, aşa că nu este ceva ce noi la ambasadă putem negocia. Este ceva ce necesită aprobarea Congresului. O să continuăm să discutăm cu partenerii din România şi cu Congresul şi încurajăm orice companie românească, îngrijorată de programul Visa Waiver, ca prin ambasadă sau prin partenerii din SUA să contacteze Congresul pentru că ei au autoritate pentru această lege”, a spus Abigail Rupp, la o conferinţă organizată de Business Review.

Oficialul american a adăugat că, în cazul companiilor care aplică pentru viză, mai mult de 90% o primesc rapid.

În ceea ce priveşte schimburile comerciale dintre cele două state, Abigail Rupp a menţionat că se observă o creştere în ambele direcţii, atât dinspre România către SUA, dar şi dintre SUA către România.

„De asemenea, cred că este important în ceea ce priveşte această idee: ‘România first’, ‘America first’. ‘America first’, de exemplu, nu înseamnă America singură, înseamnă America lucrând cu partenerii ei, iar România este un partener de excepţie. Avem 21 de ani de parteneriat strategic, iar anul acesta marchează 100 de ani de relaţii de la unificarea României, aşa că avem pentru ce să fim mândri”, a subliniat Rupp. AGERPRE

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.