Virginitatea dauneaza grav imaginii

Virginitatea dauneaza grav imaginii

0 72

Compania engleza Virgin Media, atinsa prematur de febra creatiei, s-a apucat sa prezinte echipele de la Euro 2008. Virgini in ale publicitatii, nepatrunsi inca de talent ori inspiratie, reprezentantii firmei s-au gandit sa faca nitica bascalie, manca-ne-ar!
Daca pentru alte tari au gasit simboluri reprezentative care sa fie asociate imaginii echipelor (Franta – Tour Eiffel, Italia – Colosseum), romanii au avut o surpriza …misto. Echipa tarii noastre a fost adusa in discutie pe fundalul unei imagini tuciurii: doi negriciosi burtosi, purtand la gat niste cruci uriase, prinse cu lanturi groase, de poti priponi cu ele taurul comunal. Nu zic ca n-om fi si noi de vina, prea am innegrit emisiunile TV, Revelionul din acest an fiind o mostra relevanta. Dar ca dintr-o tara care are Delta Dunarii, Sfinxul, Babele, manastirile bucovinene, cetatile sasesti din Transilvania si nu in ultimul rand Sarmisegetuza Reggia, englezii au zarit doar doua burti paroase si alea pe o plaja din Bulgaria, e o problema. Abatere grava de paralaxa, ochiul lor a batut taman dincolo de granita! Poate i-a fascinat peste masura aurul, dar atunci de ce n-au prezentat bratarile dacice? Asta este originea noastra, asta este trecutul nostru, asta ne reprezinta, in ciuda amaratelor de zile pe care le traim. Da, stramosii nostri erau doldora de aur, il purtau cu firescul cu care isi poarta unii prostia la vedere, numai ca nu erau negriciosi!
Dupa ce ne-a terfelit imaginea, compania engleza a prezentat scuze Ambasadei Romaniei la Londra, „pentru orice ofensa”. Ce ofensa? Ne-a facut placere, a fost o incantare! In plus, am invatat ceva: la englezi, virginitatea dauneaza grav imaginii.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.