Vipie si VIP-uri

Vipie si VIP-uri

0 59

Daca batalia politica si-a redus considerabil temperatura dupa incheierea tururilor de scrutin, validarile de catre tribunale si judecatorii, sedintele de constituire a forurilor deliberative, nu inseamna ca am scapat in totalitate de grade in exces. Atmosferele incinse din sanul partidelor si al grupurilor de interese mobilizate la negocieri post-electorale au gasit, in sfarsit, decenta de a se muta afara. Arsita crunta a solutiilor din programele cu care politicienii de toate culorile s-au laudat in campanie s-a conservat, din fericire, doar in varianta meteorologica. Vine canicula!
Natura pare ca vrea sa ofere si electoratului o mostra din ceea ce au patimit in toata aceasta perioada politicienii pe la sediile lor de campanie. Temperaturi excesive, alimentate de fierbinteala unora ca nu vor prinde locuri elegibile dar si caderi bruste de mercur provocate de siguranta glaciala a altora ca jocurile sunt facute. Romania neelectorala devine zilele astea un urias sediu de campanie, in care cineva mai arunca doua-trei grade peste atmosfera torida din interior. Cel mai bine simt asta autoritatile din intreg spectrul de responsabilitati, care sunt – nu-i asa – puse pe jar tocmai de vipia pe care o vedem deja instalata si la Brasov.
Efectele se masoara chiar din primele masuri dispuse de autoritati pentru combaterea eficienta a caniculei. Arsenalul impotriva arsitei s-a imbogatit chiar cu o inovatie. Punctele de prim-ajutor ce vor fi amenajate de autoritati in diverse zone din oras nu vor mai fi gazduite de corturi, cum s-a obisnuit anii trecuti. Se pare ca astfel de spatii acoperite de prelate nu pot fi ventilate eficient. Asa ca primul ajutor se va acorda din interiorul farmaciilor si al spitalelor. Premiera este acordarea asistentei din incinta bisericilor, a caror racoare le recomanda drept spatii privilegiate in aceste zile. Autoritatile sanitare au umplut presa cu sfaturi de protejare impotriva caniculei: ce si cate lichide sa bei, ce ore sa eviti daca tii neaparat sa iesi din casa, sa nu faci dusuri cu apa rece oricat ai fi de tentat, etc.
Intr-un punct, recomandarile sanitare se intalnesc cu apucaturile politicienilor. Desi multi dintre ei s-au dovedit in campanie insi nu prea dusi la biserica, vor pelerina si ei incintele ecleziastice, macar din impulsuri caniculare. Vasile Bran va fi unul, dupa ce neintelegerile intestine PNL l-au lasat pe dinafara Consiliului Local. VIP-ul Bran a incalcat si regulile medicale anti-vipie. A nadusit abundent asteptand validarea drept consilier dar a facut un dus rece ca gheata cand a vazut ca Andronache nu mai vrea sa demisioneze si sa-i faca loc in CL.
Bietul Bran! Pana nu-i trece morcovul ratarii CL, nici macar nu i se mai poate lua temperatura politica.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.