„Viorica Dăncilă este de vină! (…) că a crescut prețul uliței de...

„Viorica Dăncilă este de vină! (…) că a crescut prețul uliței de acces la aeroport de la 5 la 8,4 milioane de lei” – spune Adrian Veștea

5 384

A mărit salariul minim și din cauza aceasta prețul uliței de la aeroport a crescut de la 5 la 8,4 milioane de lei – spune Adrian Veștea.

În şedinţa de plen de ieri  consilierii judeţeni braşoveni au votat o hotărâre prin care valoarea estimată a contractului în cazul drumului perimetral ce urmează a se construi la aeroport a crescut de la 5 milioane de lei la 8,4 milioane de lei. 
Motivația – a crecut salariul minim în construcții (de parcă s-ar lucra la tânacop și la lopată!!).
Chiar în halul acesta afectează prețul lucrării am întreba noi?
Ce spune liderul de la Consiliul Județean?  
,,Aprobarea unor noi indicatori tehnico-economic – pentru drumul tehnologic perimetral şi acces la echipamentele de radionavigaţie perimetral de la Aeroportul Internaţional Braşov –Ghimbav – a fost necesară pentru că era nevoie de o ajustare a valorilor. (…) Odată cu apariţia OUG 114 din 2018, preţurile pentru manoperă (ca urmare a instituirii salariului minim în construcții de 3.000 lei, începând cu data de 1 ianuarie 2019 – n.r.)  şi cele ale materialelor necesare construcţiei drumurilor au crescut. În aceste condiţii a fost nevoie de aprobarea unor noi indicatori tehnico economici aferenţi unor astfel de proiecte, prin care  să stabilim preţuri corecte, astfel încât să nu fum puşi în situaţia de a organiza licitaţii la care să nu se prezinte nimeni”a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov Adrian Veştea.
Preşedintele CJ Braşov a oferit oarecum mai logic încă o explicație privind creșterea sumei alocate pentru un drumeag de acces de la 5 la 8,4 milioane lei – o creștere de aproape 70% a prețului – și din cauza faptului că „din ce am înţeles, preţul bitumului a crescut cu 300%”.

Ați înțeles? A înțeles, dar nu este prea sigur.
Conform documentului aprobat de Consiliul Judeţean Braşov, drumul perimetral va avea o lungime de 7,1 km, iar lungimea totală a reţelei de drumuri de acces la echipamentele de radionavigaţie va fi de 3,1 km. Lucrările la aceste artere vor dura patru luni. 

Și în cazul modernizării drumului DJ 109 Beclean-Luţa-Ludişor au fost majorate tot ieri valorile estimate, având în vedere creşterea preţurilor materialelor şi a costurilor cu manopera.
Astfel, dacă iniţial, valoarea proiectului a fost estimată la 29.145.171 lei, cu tot cu TVA, prin hotărârea de ieri, aleşii au aprobat o valoare estimată de 32.761.590 lei, cu tot cu TVA.

Poate altă explicație ar fi și aceea că această modernizarea a drumului și sumele alocate pentru aceastaă lucrare au mai fost scoase la licitaţie, dar până acum nu s-a prezentat nici un ofertant sau poate că vin mai multe campanii electorale care… costă, costă al dracului de mult!

Iulian Rinder

COMENTARII

 1. […] Amintim că în luna iunie consilierii judeţeni braşoveni au votat o hotărâre prin care valoarea estimată a contractului în cazul drumului perimetral ce urmează a se construi la aeroport a crescut de la 5 milioane de lei la 8,4 milioane de lei. Adică aproximativ cu 50% cee ce nu se poate susține invocând salariul minim. Articolul aici: „Viorica Dăncilă este de vină! (…) că a crescut prețul uliței de acces la aeroport de la 5… […]

 2. […] Respectiv 10,3 milioane de lei ce ar putea fi plătiți de Consiliul Județean Brașov pentru relizarea unui drum cu o lungime de 7,1 km, cu o lăţime a părţii carosabile de 3,5 m şi două acostamente, fiecare cu o lăţime de 0,5 m. Este vorba de amenajărea unui drum perimetral şi a altor drumuri conexe la aeroportul de la Ghimbav. Contractul presupune însă şi amenajarea căilor de acces către echipamentele de radionavigaţie, dar şi o legătură care se va intersecta cu pista de decolare – aterizare, aceasta urmând a fi folosită pentru salvare, în cazul producerii unor evenimente aeronautice.Reamintim că instituția județeană a lansat în luna iulie o licitaţie în acest sens după ce mai majorase prețul o tură. Vedeți articolul aici:„Viorica Dăncilă este de vină! (…) că a crescut prețul uliței de acces la aeroport de la 5… […]

 3. […] de la 5 la 8,4 milioane de lei pe motiv că s-a mărit salariul minim pe economie vedeți articolul „Viorica Dăncilă este de vină! (…) că a crescut prețul uliței de acces la aeroport de la 5…  drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile şi porţile, reţelele interioare, precum şi […]

 4. Bai hotzomanilor, voua nu va e rusine?
  Au trecut aproape 5 ani si sunteti mai hoti decat ceilalti!!
  D.le Vestea,sa-ti dau o veste;Dupa ce ai demonstrat la Rasnov ca nu est un prost,
  dovedesti la Brasov CA ESTI UN HOT!!
  Lasati-l dracu de Aeroport,ca nu te mai crede nimeni!
  Oameni ca tine demobilizeaza cetetenii sa mai creada in Democratie!!
  Dupa CANCESCU, a venit ALTUL care fura la fel!!
  Acesta e marle RAU: scarba generala pentru tot ce se intampla si la Brasov:
  pana si comunismul era parca MAI BUN! Aia macar faceau ceva!!
  Si furau mult,dar mult mai putin!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.