Violenta juvenila

Violenta juvenila

0 68

O intamplare dintre blocurile unui cartier, la care am asistat in trecere, mi-a amintit de ultimele evenimente violente din scolile noastre: incidente intre tineri sau incidente intre acestia (elevi) si profesori.
Chestia dintre blocuri s-a petrecut dupa scenariile filmelor de care avem parte cam pe toate canalele tv: doi tineri de 13-14 ani s-au umplut de sange, atatati fiind de o extrem de juna aparitie care, impreuna cu o colega (probabil), trageau adanc din tigari si dintr-o sticla cu un continut indefinit. Urma ca invingatorul sa se duca apoi cu tipa nu stiu unde. Ce ar fi inteles mai pe urma cei doi din clipele de taina nu stiu, caci puicuta, cu ambalaj cu tot, nu putea oferi decat un soi de autoflagelare.
Poate ca ar fi trebuit sa intervin, dar n-am facut-o.
Indiferenta? Lasitate? Dezgust? Sau din toate la un loc?
Dar in drumul meu spre mai departe mi s-a prins de nari mirosul de peste imputit de la cap.
Prea multa violenta fizica si verbala pe toate drumurile existentei si la toate nivelurile. Ce rost mai are sa le insir, caci le cunoasteti si le intalniti de la palate prin viata dumneavoastra si pana in colibele neelectrificate inca.
Mai exista oare parinti responsabili SI spiritual sau dovedim doar imperecheri pentru perpetuarea speciei?
Mai exista cadre didactice care sa-si iubeasca meseria sau se intalnesc pe la catedre doar oameni care sa fi preferat muncii brute si brutale de pe santier un loc mai caldut, fara insa a-si schimba mentalitatea purtata pe schele?
Mai exista oare bun-simt sau acesta a murit in luptele pentru ciolan si avere, pe post de victima colaterala?
Mai exista oare Dumnezeu sau si acesta s-a saturat de Adamii si Evele sale, vazand ca si slujitorii sai din toate lacasurile de inchinaciune adopta violenta in indemnurile catre turma pe care o conduc tot mai mult spre interes propriu?
Iar daca mai fiinteaza prin unele cotloane sufletesti bucati de constiinta sanatoasa, acestea au obligatia morala sa se adune intr-un intreg strigator, ca sa nu fie prea tarziu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.