VIOLATORII ROMANI

VIOLATORII ROMANI

0 55

D.D.Rujan

INTRE CELE MAI REPROBABILE fapte pe care le poate face un barbat, este violul. Doua dintre aceste acte necugetate, comise de romani aflati in Italia, au constituit show-ul publicistic numarul unu in mass-media din marile orase italiene. Astfel, a devenit un soi de stigmat sa declari ca esti roman in Italia!
STATISTIC, in Italia se inregistreaza, insa, intr-un an, aproape 1.000 de violuri ! La o tara cu o populatie de trei ori mai mare decat a Romaniei, nici nu este mult. Dar cate dintre acestea, la fel de reprobabile si respingatoare, ajung in mass-media ?
DAR NU S-A FACUT CAZ nici de recenta Decizie a Vaticanului, care a hotarat sa evacueze circa 2.000 de familii ce locuiesc in imobilele Bisericii Catolice din Capitala Italiei. Surprinzator, majoritatea sunt clerici sau fosti functionari in cadrul bisericii ! Cresterea spectaculoasa a chiriilor a facut ca Administratia Vaticanului sa nu mai accepte prelungirea contractelor preferentiale pentru fostii ei slujitori.
ELIBERAREA acestor apartamente (2.000 in Roma si peste 4.000, la nivelul intregii tari) anunta venituri foarte mari pentru Vatican, in perspectiva includerii acestora in reteaua imobiliara a speculantilor de locuinte din Capitala, si mai ales in localitatile din sudul Italiei.
CULMEA este ca ordinele de evacuare au fost emise imediat dupa sarbatorirea Pastelui catolic ! Deocamdata, o decizie a Parlamentului a reusit suspendarea temporara a acestora, de aceleasi „avantaje” urmand a se bucura si chiriasii, fosti angajati la banci, companii de asigurari sau asociatii profesionale.
VATICANUL a reusit, insa, sa ocoleasca prevederea protectoare, trecand fara remuscari la evacuari.
Cel putin in Statul Vatican, drepturile cetateanului sunt, practic, la discretia Pontifului Benedict al XIII-lea. Acesta este socotit, in comparatie cu neuitatul sau predecesor, un Papa obtuz, conservator, cu reflexe totalitare, un personaj foarte departe de maretia umana, de intelegerea si intelepciunea de care a dat dovada mult regretatul Ioan Paul al II-lea.
DAR IN ITALIA sunt multe fapte si intamplari pe langa care infractiunile romanilor nu sunt cu nimic mai „spectaculoase”. Din pacate, agresiunea cersetorilor tzigani, asimilati dramatic cu romanii, ne-au amprentat, se pare, definitiv in marile tari europene.
CERSETORII emigranti raman insa cel mai nefericit pasaport de imagine pentru tara noastra. Ca si, in general, „tziganirea” vietii sociale, culturale, politice de acasa !
Chiar nu mai este nimic de facut ?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.