Vineri se deschide inca un sector din Autostrada Soarelui

Vineri se deschide inca un sector din Autostrada Soarelui

0 139

Circulatia pe sectorul Drajna – Fetesti de pe Autostrada Soarelui va fi deschisa vineri, incepand cu ora 11,00. Lucrarile vor fi receptionate de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si de primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu.


Autostrada Soarelui va fi data integral in folosinta pana in 2010, a precizat Orban cu ocazia unei vizite efectuate saptamana trecuta pentru a verifica stadiul lucrarilor. Acesta a subliniat ca s-a furat foarte mult pe parcursul lucrarilor, de la fibra optica, pana la garduri, panouri, si a precizat ca intentioneaza sa organizeze saptamana viitoare licitatii pentru ‘service, instalatii si intretinere’ (exemplu benzinarii, moteluri, popasuri). Ministrul a precizat ca pe acest sector mai sunt de finalizat centrul de intretinere si spatiile de parcare, dar nu a dat nici un raspuns concret in ceea ce priveste o posibila taxa de autostrada.


Sectorul Drajna-Fetesti urma sa fie dat in folosinta la 1 mai, in acest sens fiind suplimentate fondurile anul trecut. Portiunea de 30 de kilometri a necesitat realizarea unor lucrari complexe pentru cele sase traversari pe care Astaldi, firma constructoare, a fost nevoita sa le realizeze la kilometrii 112, 116, 120, 123, 127 si 132. Sunt finalizate traversarile de la Perisoru (km 116) si Baraganu (km 132), urmand ca celelalte sa fie date in folosinta imediat dupa 1 mai 2007. Tot pe acest tronson, pana in luna iunie se vor finaliza si patru parcari.


Ludovic Orban a declarat ca va incerca sa devanseze cu cel putin sase luni termenul de finalizare a lucrarilor pe segmentul de autostrada de la Cernavoda catre litoral.


Tronsonul Drajna-Fetesti este finantat in proportie de 75 la suta din fonduri ISPA si 25 la suta fonduri asigurate de Guvernul Romaniei. Costurile totale ale acestei lucrari se ridica la 95 milioane euro.


Autostrada Soarelui face parte din Coridorul Rutier Pan-European nr. IV, care are o lungime de 872 kilometri, presupunand o investitie de 4,8 miliarde euro. La sfarsitul anului 2006, autoritatile au receptionat 17 kilometri din autostrada Bucuresti-Constanta, sectiunea Fetesti-Cernavoda.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.