Vineri – o zi de iarna cu zapada

Vineri – o zi de iarna cu zapada

0 99
La Brasov
Frontul atmosferic ce a adus zapada in Europa Centrala a ajuns in zona tarii noastre. Incepand de joi seara ninge in toata zona montana, stratul de zapada variaza intre 5 cm si 8 cm. Maxima de temperatura nu va depasi +1 grad Celsius.
Minima zilei -1 grad Celsius.
Meteorologii prognozeaza un strat de zapada de cca. 16 cm.
Presiunea atmosferica va oscila in jurul valorii de 1009 mb cu o tendinta de crestere pana spre sfarsitul saptamanii. In a doua parte a zilei vor apare ploi cu tendinta de a se transforma in lapovita si ninsoare.
 
In tara, vremea se va raci, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade, mai ridicate in Dobrogea, iar cele minime, se vor incadra intre -8 si 2 grade. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii in centru si est, local in sud si izolat in rest, iar noaptea in restrangere spre nord-est. Acestea vor fi sub forma de ploaie in Dobrogea, mixte in Muntenia si Moldova si predominant sub forma de ninsoare in rest.
 
La munte va ninge si mai ales in zona inalta vantul va spulbera si va viscoli ninsoare. Cantitatile de precipitatii pot depasi izolat 15 l/mp indeosebi in zona de munte. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare indeosebi in sud, sud-est si la munte.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.