Vineri incep tezele unice

Vineri incep tezele unice

0 100

Vineri, 30 noiembrie, pentru elevii claselor a VII-a si a VIII-a incep emotiile primelor examene. La sfarsitul acestei saptamani, conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei si Cercetarii, se da startul tezelor cu subiect unic, noul tip de evaluare, care inlocuieste testele nationale.


Primul examen va fi sustinut la limba si literatura materna. Durata examinarii este de doua ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev, iar subiectele sunt elaborate de catre Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in conformitate cu programa scolara parcursa pana la data desfasurarii tezei.


Supravegherea va fi asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenti, cu alta specializare decat cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine teza. Elevii care au absentat la o teza cu subiect unic sustin teza in perioadele speciale de teze prevazute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot sustine teza la care au absentat in perioada speciala din


luna februarie sau in cea din lunile mai – iunie. Pentru semestrul al II-lea, elevii pot sustine teza la care au absentat in perioada speciala din lunile mai – iunie.


?


Evaluarea tezelor


Evaluarea tezelor se va face in centre de evaluare; fiecare teza va fi evaluata de doi profesori


evaluatori, externi unitatilor de invatamant de la care provin tezele. Evaluarea tezelor se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare. Dupa corectare, fiecare evaluator stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului


obtinut de elev, fara rotunjire.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.