Vineri incep tezele cu subiect unic

Vineri incep tezele cu subiect unic

0 148

Peste 220.000 de elevii din clasa a VII-a, din toata tara, vor sustine vineri, 4 mai, primele teze cu subiect unic la disciplina matematica. Elevii care absenteaza in prima sesiune, din diferite motive, vor sustine marti, 5 iunie a.c., teza unica la matematica.


La inceputul saptamanii trecute, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) a transmis inspectoratelor scolare judetene o nota cu masuri pe care directorii de scoli trebuie sa le asigure pentru buna desfasurare a procesului de invatamant in zilele desfasurarii tezelor. Astfel, spatiile necesare derularii tezei cu subiect unic trebuie sa fie pregatite pentru intervalul orar 12,00-12,50, atat pentru elevii care studiaza in programul de dimineata, cat si pentru cei care studiaza dupa-amiaza. Eliberarea salilor de clasa, precum si accesul elevilor in acestea se vor realiza intre orele 11,30 si 12,00. In scolile care desfasoara cursuri in ture, eliberarea salilor de clasa se va realiza in intervalul 13,00-13,30.


Conducerea MECT a cerut directorilor unitatilor de invatamant sa organizeze si sa desfasoare tezele claselor a VII-a, in asa fel incat procesul instructiv-educativ al celorlalte clase sa nu aiba de suferit. Teza la matematica va fi urmata, pe data de 10 mai, de cea la limba si literatura materna iar pe 17 mai – de teza la limba si literatura romana. Fostul ministrul al Educatiei, Mihail Hardau, cel care a introdus tezele cu subiect unic, a prevazut ca acestea sa inlocuiasca in doi ani testele nationale. Notele obtinute la tezele cu subiect unic vor avea o pondere de 25% din media semestriala, durata tezei va fi de 50 de minute iar evaluarea va fi facuta de profesori evaluatori, altii decat cei care predau in scoala in care s-a dat teza. Totodata, in cazul in care intre evaluarile profesorilor corectori apare o diferenta mai mare de un punct, lucrarea in cauza va fi reevaluata de un al treilea corector. Tezele cu subiect unic vor avea acelasi statut ca tezele date pana in prezent, ele neputand fi contestate.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.