Vineri, 25 ianuarie, şcolile vor fi închise!

Vineri, 25 ianuarie, şcolile vor fi închise!

0 333

Un Ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, miercuri, 23 ianuarie, precizează că ,,vineri, 25 ianuarie, elevii şi preşcolarii din toate unităţile de învăţămînt preuniversitar din ţară vor fi liberi, ca urmare a închiderii şcolilor”. Decizia a fost luată după ce Ministerul Sănătăţii a declarat că săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut caracter epidemic, la fel ca săptămâna anterioară. „Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a 3-a săptămâna consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
S-a decis suspendarea cursurilor pe 25 ianuarie Ministerul Sănătăţii a informat miercuri Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia prinvind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru dată de 25 ianuarie 2019. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi. „Vom continuă să supraveghem atent evoluţia gripei în toată ţară. Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continuă triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare, odată cu realuarea activităţii în unităţile şcolare. Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare, iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivităţi”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. \

Vaccinarea, cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei Potrivit comunicatului de presă, măsurile de prevenire şi control demarate de Ministerul Sănătăţii se menţin în perioada următoare. „Deciziile de suspendare a orelor de curs pe o perioada limitată de timp se vor aplică punctual”, mai arată instituţia.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.