Vin rusii – Societate mixta Romgaz – Gazprom

Vin rusii – Societate mixta Romgaz – Gazprom

0 102

Romgaz si Gazprom vor realiza o societatea mixta pentru depozite de inmagazinare a gazelor naturale si pentru productia de energie electrica, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, la Forumul Rusia Uniunea Europeana.
”In urma discutiilor pe care le-am purtat cu oficialii rusi in vizita derulata in aceasta tara am stabililit realizarea unei societati mixte Romgaz – Gazprom pentru realizarea unor depozite de inmagazinare si pentru productia de energie electrica in aceasta zona a Europei”, a spus Videanu.
De asemenea, ministrul Economiei a precizat ca partea romana si cea rusa au stabilit constituirea unor comisii mixte pentru identficarea oportunitatilor de colaborare intre cele doua state in domeniul energetic.
”In doua luni, oportunitatile identificate vor constitui suportul unui Memorandul de colaborare Romania – Rusia”, a afirmat Videanu.
Romania intentioneaza sa contribuie la realizarea unui parteneriat strategic cu Rusia, in aceasta zona a Europei, a mai spus Videanu.
”Romania are in vedere asigurarea stabilitatii si securitatii energetice a Uniunii Europene prin dezvoltarea surselor energetice si a rutelor. Romania se afla intr-un proces continuu de reoraganizare a sectorului energetic, acest fapt demonstrand potentialul acestei tari. In calitate de stat membru UE, Rominia este un factor de stabilitate energetica, lucru demonstrat si in perioada crizei gazelor, perioada in care Romania a pus la dispozitia vecinilor capacitati energetice”, a spus ministrul Videanu.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.