Viktor Orban, noul Ceausescu al Estului! Va sfarsi tot ca el?

Viktor Orban, noul Ceausescu al Estului! Va sfarsi tot ca el?

0 532

„Suntem incapabili să-i ajutăm pe toți imigranții economici. O simplă înțelegere a economiei ne face să înțelegem, și experiențele noastre de până acum sunt suficiente, că nu putem oferi de lucru la toată lumea. Pe de altă parte nu suntem chiar siguri că ei vor sa muncească din greu… Când vedem că unora dintre refugiați nu le place în Austria și pleacă în Germania, aceasta pune lucrurile în perspectivă; la fel când imigranții manifestează în Germania pentru că vor să plece în Suedia…Situația este agravată și mai mult de izbucnirea unei epidemii de criminalitate. O Europă care cere celor 500 de milioane de cetățeni să-i respecte legile nu este capabilă să-i convingă pe imigranți să se supună unei simple proceduri de înregistrare. Politicile Bruxelles-ului și ale marilor puteri fac situația și mai dramatică, atunci când ele își dovedesc incapacitatea de a înțelege rădacina problemei și îi consideră pe imigranții economici ilegali drept refugiați.
Prin urmare, constatăm că frontierele noastre crestine sunt în pericol, că modul nostru de viață, bazat pe respectarea legii, este în pericol, că Ungaria și toată Europa sunt în pericol. Ceea ce se întâmplă azi e o invazie: suntem invadați! A devenit o problemă cotidiană în Europa: cei care sunt invadați nu pot oferi adăpost. Viktor Orban - bentita

Pentru ce suntem în dispută cu Uniunea Europeană? Puteți să o constatați chiar dumneavostră: trebuie să ne batem pe două fronturi. Trebuie să protejăm frontierele Ungariei și ale Europei și, în același timp, să ne opunem viziunii politice pe termen scurt, care se întoarce contra voinței popoarelor europene. Am impresia că numeroase persoane nu doresc să vadă gravitatea amenințării. Mai întâi, ele nu vad imigrația de masă ca o problemă, ori o amenințare, ci ca o oportunitate de care ar trebui să profite.Pot să înțeleg stânga europeană. Ea… vede, în sfârșit, migrația ca o șansă de a destabiliza statul – națiune și de a-și realiza proiectul istoric: eliminarea națiunilor. Există un motiv în spatele criticilor forțelor politice cu privire la voința Ungariei de a-și apăra națiunea milenară, suveranitatea și independența sa suverană. Ne-am obișnuit cu asta după 2010. Dar nu este numai stânga care se cabrează în această atitudine: putem găsi oameni din tot spectrul politic care chiar i-au încurajat pe imigranți să-și părăsească țările pentru a veni în Europa, riscându-și viața în speranța uneia mai bune.

Consecințele, pentru noi și Europa, sunt dezastruoase: cum Europa este incapabilă să-și protejeze frontierele, un număr tot mai mare de frontiere din Europa se închid. Ori, una dintre cele mai importante reușite ale UE a fost libera circulație a bunurilor și a persoanelor în ceea ce este cunoscut sub numele de Spațiul Schengen. Suntem deci în conflict cu Bruxelles. Opiniile noastre diferă asupra problemei, asupra soluțiilor de rezolvare a ei și asupra consecințelor acesteia. Ideile noastre diferă asupra a ceea ce se va întâmpla, dacă luăm sau nu luăm anumite măsuri. Un lucru este sigur: trebuie să reconsiderăm o serie de realizări, de înțelegeri și de instituții.Dar, între timp, nu putem sta aici și să nu facem nimic. Atât timp cât Europa va fi incapabilă să decidă cu privire la o acțiune comună, fiecare stat va fi obligat să se apere singur împotriva acestei amenințări brutale, într-o lupta acerbă, în mod proporțional cu mijloacele sale, și să facă sacrificii extraordinare. Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putere, în limitele legii. Și vom continua să o facem și în viitor cu toate forțele noastre. Cred că acest lucru este ceea ce așteaptă cetățenii noștri de la noi. Peste 80% din populația ungară crede că politica proastă de imigrație aleasă de Bruxelles a eșuat și, prin urmare, normele ar trebui să fie consolidate.Kelemen Hunor & ORBAN V.

Poporul ungar a decis: țara trebuie apărată. Toate acțiunile întreprinse de guvernul ungar până azi și toate măsurile pe care el le va lua pe viitor se vor supune acestei dorințe imperioase. Două tendințe politice s-au configurat în prezent în Ungaria: prima urmărește să protejeze Ungaria și poporul ungar, cultura sa națională și identitatea sa europeană; a doua, din motive obscure, se opune.Nu pentru a ne distra am construit și construim sute de kilometri de garduri. N-am cerut cu plăcere convocarea acestui onorabil Parlament în sesiune extraordinară pentru a vota amendamentele legislative care să ne permită să oprim imigrația în masă, ca să-i protejăm astfel pe cetățenii unguri și familiile lor.La ce ne putem aștepta? Nimeni nu trebuie să-și imagineze ca problema va dispărea peste noapte. Nimeni nu trebuie să se legene în iluzia că măsurile guvernamentale adoptate vor reduce fluxul de imigranți care pune presiune asupra întregii Europe. Dimpotrivă, trebuie să ne pregătim pentru o luptă de lungă durată. În numele Guvernului pot să vă asigur că noi vom face tot ce este posibil pentru a proteja Ungaria, frontierele sale și poporul sau. Le vom proteja și nu vom accepta niciun compromis. Dar, în absența unui plan european comun de acțiune nu putem pune capăt acestei probleme, ci doar să o administrăm în interiorul țării noastre, fără a o rezolva la nivelul întregii Europe. Noi avem propuneri pentru o soluție a problemei, care va conduce la elaborarea unui plan de acțiune la nivel european. Vorbim despre soluții simple și logice, dictate de bunul simț.Dacă, de exemplu, prietenii noștri greci nu pot să protejeze frontierele Europei și pe cele ale Spațiului Schengen, trebuie să ne însărcinăm noi cu asta: cele 28 de state membre trebuie să-și asume partea lor de sarcină în protejarea frontierelor de sud ale Europei. În loc să deviem problema spre inima Europei, trebuie să mergem direct la sursa ei. Nu trebuie să instalăm tabere de refugiați, nu contează ce nume le dăm, în interiorul UE, ci în exteriorul ei. Trebuie să ajutăm țările care adăpostesc milioane de refugiați de război, pentru a le permite să ofere refugiaților care nu doresc să ajungă în Europa, condiții de viață mai decente. Propuneri, cum e cea a sistemului de cote, oferă o soluție temporară la consecințele acestei imigrații masive, dar nu rezolvă cu nimic cauzele ei.Viktor Orban Mz

Nu se poate rezolva nimic fără un plan de acțiune european. Filozofia care stă la baza sistemului de cote nu este destinată să oprească fluxul de imigranți economici către Europa sau să protejeze Europa și modul de viață european. Din contră, ea va accentua problema, bazată fiind, cred eu, pe recunoașterea tacită că imigranții care au intrat déjà ilegal în Europa vor fi reticenți să se reîntoarcă acasă.Ca răspuns la aceasta, noi, ungurii, spunem: liderii de la Bruxelles au pus carul înaintea boilor! Vă propunem să punem în primul rând capăt imigrației în masă și odată ce am reușit să protejăm granițele noastre ar trebui să discutăm soarta celor care sunt déjà aici sau care doresc să vină.Oricum, trebuie să-i convingem să respecte legile noastre. Trebuie să-i facem să înțeleagă că Europa este Europa, pentru că norme explicite guverneaza existența noastră. În Europa, statul de drept nu înseamnă opresiune, ci protecție și securitate.Deasemenea, trebuie subliniat că aici fiecare a muncit din greu pentru a trăi în pace și în siguranță: indivizii și comunitățile naționale au muncit din greu pentru asta. În Europa, bunăstarea nu vă este acordată în mod automat, din oficiu, este un drept pe care trebuie să-l câștigi prin munca ta.

Onorabili membri ai Parlamentului maghiar, în incheiere, vă rog, indiferent la ce partid sunteți afiliați, să sprijiniți guvernul în lupta sa contra imigrației în masă. Nu avem decât o țară și este datoria tuturor să o protejăm.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.