Viitorul Uniunii Europene intr-un sondaj EUROBAROMETRU

Viitorul Uniunii Europene intr-un sondaj EUROBAROMETRU

0 89
Oficiul European de Statistică a eliberat un sondaj dezastruos pentru viitorul Uniunii Europene. Cifrele relevă că, din ce în ce mai răspânditul euro-scepticism a atins cote nemaintâlnite de la înfiinÈ›area structurii UE. Față de anul 2007, într-o È›ară ca Germania, de exemplu, nivelul de neîncredere în eurocraÈ›ii Bruxelles-ului a crescut de la 36%, la 59%, scrie cotidianul.ro.
Vara trecută, în timpul " conflictului politic" de la BucureÈ™ti, susÈ›inătorii preÈ™edintelui i-au catalogat constant pe cei care se îndoiau de intervenÈ›iile oficialilor europeni drept “anti-occidentali”.
După cum arată noul sondaj, apropiaÈ›ii lui Traian Băsescu ar putea, la fel de bine, să acuze 300 de milioane de cetățeni ai Europei de “anti-occidentalism”.
Popularii lui Băsescu îngroapă Europa: trei din cinci europeni și-au pierdut încrederea în UE
 
Sprijinul cetăţenilor europeni pentru politicile UE a scăzut dramatic din 2007 încoace. Ca atare, este extrem de periculos să pledezi pentru federalizare ÅŸi cedare de suveranitate, dat fiindcă o asemenea atitudine politică nu ar face decât să stârnească reacÅ£ii ÅŸi mai violente ale europenilor ÅŸi să contribuie la generarea unui val ÅŸi mai mare de populism”.
Europenii nu s-au îndoit niciodată mai puternic de capacitățile UE. Cea mai severă lipsă de credibilitate o au Merkel È™i Barroso în Spania, de 72%. Acolo, guvernul condus de premierul Rajoy se confruntă cu proteste în stradă din cauza unei recesiuni năprasnice, în urma măsurilor aplicate la cererea liderilor europeni.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.