Viitorul Apei, cu usile inchise

Viitorul Apei, cu usile inchise

0 209


Disperati de interminabilul scandal pe tema regionalizarii Companiei Apa Brasov, a carui finalizare ar aduce Brasovului un grant de peste 100 de milioane de euro, reprezentantii guvernului au decis sa medieze conflictul intre conducerea Consiliului Judetean Brasov si Primarie.


Ministrul Mediului, Attila Korodi, s-a deplasat luni la Brasov pentru o intalnire cu partile implicate. Dupa cum se cunoaste, disputa se invarte in jurul procentului detinut de Consiliul Judetean si Primaria Brasov in capitalul social al Companiei Apa. Consiliul Judetean doreste sa aiba controlul, respectiv minimum 50% din actiuni. Acelasi lucru il doreste si Primaria, sau macar procent egal cu al Consiliului Judetean, asa cum propusese comisia de mediere. Desi initial a fost de acord cu aceasta ultima varianta, acceptand 42% din actiuni, la fel ca si Primaria, Presedintele Consiliului Judetean Brasov s-a sucit iar consilierii au votat un procent de 50%.


Korodi a incercat sa puna capat acestei situatii. Pentru ca partile sa-si spuna deschis punctul de vedere, intalnirea de luni a avut loc cu usile inchise…si fara Aristotel Cancescu. ?In aceste conditii Attila Korodi n-a avut onoarea sa-l asculte si pe Presedintele Consiliului Judetean, acesta fiind la Bucuresti la o intrunire a staffului PNL. In plus, Presedintele CJ sustine ca nu a stiut de intalnire, ca poate s-a ratacit invitatia pe undeva. Cu chiu cu vai, subprefectul Szakall Andras a reusit sa i-l duca lui Korodi pe county managerul Radu Ispas.


In ce-l priveste pe George Scripcaru, acesta a declarat ca ar fi de acord cu varianta cu procente egale. Aristotel Cancescu ar fi si el de acord… cu redeschiderea discutiilor pe tema Companiei Apa. De asemenea, el spune ca daca intalnirea s-ar relua si ar fi invitat, ar accepta cu placere. Super! Numai de nu s-ar rataci iar invitatia, ca domnul Presedinte are un birou asa de mare!


Atunci probabil ca va fi nevoit sa-si manifeste disponibilitatea pentru o a treia intalnire cu usile inchise!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.