Viitorul aeroportului se decide azi!

Viitorul aeroportului se decide azi!

0 231

Una din cele mai importante intalniri legate de viitorul aeroport international are loc azi (marti 18 septembrie a.c.) la Brasov.?Investitori, reprezentantii bancilor finantatoare, auditori si conducerea companiei canadiene INTELCAN si-au dat intalnire pentru analiza finala a proiectului. Gazda intalnirii va fi Consiliul Judetean Brasov care alaturi de principalul organizator al „seminarului”, compania INTELCAN, a invitat mai multe oficialitati locale si judetene, inclusiv reprezentantii judetelor Covasna si Harghita, participanti si ei la realizarea proiectului.


Cu toate problemele intampinate pana acum legate de finalizarea documentatiei necesare realizarii investitiei, principalele piese trebuie sa fie la dosar. Adica extrasele CF legate de proprietatea CJ asupra terenului (200 ha), contractele?si modificarile de ultima ora ale proiectului solicitate in urma noilor?solicitari impuse prin legislatia U.E.


Din cate am fost informati de consilierul judetean independent? Iancu Vespasian Augustin,?presedintele Comisiei de monitorizare a proiectului de realizare a aeroportului, au fost necesare cateva modificari, ?de ultima ora, a proiectului. Astfel zona de acces a pasagerilor a fost adaptata ultimelor cerinte comunitare UE, care prevad trei porti de intrare separate pentru calatori (pasageri interni, comunitari si extracomunitari) sau separarea turnului de control de cladirea aerogarii (o cerinta comunitara legata de securitatea pasagerilor).


Aeroportul International Brasov-Ghimbav, investitia cea mai dorita de catre cetatenii Brasovului, a intrat? in faza finala a documentarii.


?


Conform declaratiilor optimiste ale unui oficial implicat in realizarea investitiei,?respectiv a coordonatorului monitorizarii pentru realizarea proiectului – „…daca totul va merge bine sunt premise ca inca in?acest an sa fie atacate?primele lucrari”.


?


Vlad T.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.