Viitorii jandarmi ai GJMB s-au antrenat sub ochii arbitrilor străini

Viitorii jandarmi ai GJMB s-au antrenat sub ochii arbitrilor străini

0 167

Un grup de agresori a deschis focul asupra unei procesiuni paşnice. Jandarmii Grupării de Jandarmi Mobilă Burebista au intervenit în forţă pentru aplanarea conflictului, în urma căruia două persoanei au fost rănite

Un grup de agresori a deschis focul asupra unei procesiuni paşnice. Jandarmii Grupării de Jandarmi Mobilă Burebista au intervenit în forţă pentru aplanarea conflictului, în urma căruia două persoanei au fost rănite. Din fericire, a fost vorba despre un scenariu pe care l-au exersat jandarmi în devenire, sub supravegherea unor arbitri internaţionali, din Polonia, Ucraina, Anglia şi Olanda, în cadrul Carpathian Blue Shields 2018
Exerciţiul a avut loc la sediul Grupării de Jandarmi Mobilă Burebista.

Tinerii au fost împărţiţi pe mai multe echipe, unii dintre ei fiind manifestanţii, alţii forţele de ordine, alţii agresorii. La exerciţiu au participat şi angajaţi ai Grupării de Jandarmi braşoveni. Totul a început ca o procesiune paşnică, tulburată însă la un moment dat de un grup de agresori. La un moment dat, s-a ajuns şi la focuri de armă.
Jandarmii au fost nevoiţi să se retragă, pentru ca forţele înarmate să împresoare atacatorul. Între timp a fost solicitat şi ajutorul medical pentru cei răniţi.
Toate acţiunile grupurilor au respectat un scenariu, în care comenzile au venit de la un centru de comandă. A fost cea de-a patra ediţie care se desfăşoară cu forţe în teren a exerciţiului internaţional Carpathians Blue Shields 2018, aflat la Reprezentanţi din peste 17 ţări sunt prezenţi în cinci oraşe iar o parte a exerciţiului se derulează la Braşov.

Potrivit col. Valentin Mirea, comandant Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” Braşov, au fost cooptaţi pentru această activitate să joace rolul unei Poliţii Locale elevi de la Şcoala de subofiţeri Drăgăşani, care își vor încheia activitatea anul acesta.

Exerciţiul de ieri din cadrul Carpathians Blue Shields a implicat atât tineri, cât şi jandarmi aflaţi deja în serviciu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.