Videanu, inamicul numarul 2 al aeroportului

Videanu, inamicul numarul 2 al aeroportului

0 111

Inamicul numarul 1 al Aeroportului International Brasov Ghimbav este ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Acesta si-a aratat in repetate randuri ostilitatea fata de proiect, inca din fazele incipiente si pana acum, cand, solicitat de Comisia parlamentara pentru agricultura sa dea un punct de vedere (consultativ) Berceanu a spus NU aeroportului.
El este secondat de ministrul Economiei, care de asemenea a trebuit sa-si spuna pararea si se pare ca si Adriean Videanu tot NU a spus. Cu Berceanu ne obisnuisem, el are interese la alte aerporturi si ar ramane fara “o bucata de paine”. Dar Videanu ce treaba are? Ori are ordin pe linie de partid ori stie ca nu-i rost de ciupeala. Daca era colea de facut vreo bordura supraetajata mai ziceam, dar cine a vazut pista cu bordura? Desi, in locul autoritatilor brasovene as fi in stare sa ma jur ca pun borduri si la turnul de control si ca pavez pistele cu marmura de la Marmosim numai sa se termine odata cu procedura alocarii terenului!
Daca de la PD-L nu ne putem astepta la minuni, parlamentarii PNL, PSD si UDMR se pare ca ne sprijina si ca votul de saptamana viitoare va fi unul favorabil proiectului, asa cum a declarat intr-o emisiune televizata coordonatorul proiectului, Iancu Vespasian Augustin si care s-a aratat optimist. De fapt, ar fi total pagubos sa se intample altfel. Consiliul Judetean Brasov a cheltuit deja 50 de miliarde de lei vechi si are contracte in derulare pentru conectarea perimetrului la utilitati si avize. Si firma castigatoare a licitatiei a facut cheltuieli importante (peste 2 milioane de $) cu prospectarea pietei, studii, negocieri, necesare pentru a prezenta o oferta viabila.
Este greu de crezut ca parlamentarii nostri isi vor bate joc de munca si banii investiti pana acum si nu vor aproba ordonanta prin care 200 de hectare de teren trec in proprietatea Consiliului Judetean Brasov.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.