Victoras, ai grija de aia mici!

Victoras, ai grija de aia mici!

0 83
Intr-o tara in care caltabosul te poate trimite la inchisoare, cum a patit fostul ministru de finante Remes – vestea ca Europa le-a pus gand rau mititeilor le-a ridicat romanilor stomacul in gat. Nu-i destul ca le-au distrus pesedeilor traditia de 1 Mai, cand tot votantul putea infuleca 4 mici si baga o bere moca, cat sa-si aminteasca cu cine sa voteze?
Ce-i drept, asta n-au facut-o europenii, ci blestemata de criza si sfiosenia care i-a cuprins pe generosii sponsori de partid, carora li se mai topit cheful de pomeni de cand procurorii sunt curiosi de unde provin diversele sume manipulate pe sub tejgeaua politichiei. Intr-o Romanika ce se indoapa copios cu plasticul de la McDonalds, cea mai buna recunoastere a gustului adevarat al miteteilor a venit taman de la gigantul fast-food, care a lansat de 1 mai o oferta cu mici si mustar. Fix ca o crasma prafuita de cartier, unde gratarul sfaraie in spate in timp ce patronul soios umple beri cu guler pe banda automata in fata.
Daca Europa a strambat din nas la bicarbonatul care ne face micii suculenti, salvarea a venit – nici nu se putea altfel – de la Victor Ponta, care ne-a transmis ca a vorbit el la Comisia Europeana si a convins-o sa nu se atinga de delicatesa de iarba verde a romanului. Cred ca premierului ii rasuna si acum in urechi o zicere neaosa din vremea Revolutiei, lejer adaptata la nevoile timpurilor: „Victoras, ai grija de aia mici!” ar fi traducerea alterata a povetei date de sinistra sotie a odiosului generalului de ghips Stanculescu, la piciorul elicopterului venit sa-i scape pe dictatori pe furia multimii care nu stia ca participa la o revolutie de televiziune.
Unul ca Vanghelie, caruia ii scapa subtitlitatile asta europene, n-ar intelege de ce Ponta, daca tot ne-a salvat micul de condamnare culinara, i-a taiat lui Gratarionul de pe lista petrecerilor de 1 Mai. Cand atatia nemancati de la el din sector abia asteptau sa-si trezeasca simpatiile pesediste cu o portie gratuita de mici.
In sfarsit, bine ca ne-au ramas micii. Partea proasta este ca ne-am pricopsit si cu aia mari. Si nici Ponta nu ne poate salva. Premierul n-are replica la salariile babane de prin ministere, incasate de diversi gusteri pe care, in afara de casierita, nu-i vede nimeni la fata. P-astia nu a reusit nimeni sa ni-i scoata din meniu, de la Revolutie incoace. Si daca micul abia a intrat pe lista alimentelor traditionale protejate, astia mari se gaseau de multa colo, in calitate de produse autentic romanesti.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.