Victor Ponta – Spatiul Schengen va face o victima politica?

Victor Ponta –
Spatiul Schengen va face o victima politica?

0 74

Dupa atacurile “colegiale” din propriul partid si a celor de la UNPR, Victor Ponta este tinta atacului celor de la PDL, pe tema intrarii Romaniei in Spatiul Shengen. Vicepresedintele democrat-liberal Raluca Turcan sustine ca exista dovezi potrivit carora liderul PSD, Victor Ponta, ar fi facut demersuri la nivelul Parlamentului European pentru ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen sa fie amanata.

Se vorbeste de existenta dovezilor fara a fi aratate
Raluca Turcan, extrem de manaioasa, loveste in Ponta vorbind de existenta unor dovezi. „Exista dovezi – in relatarile de la Bruxelles si in urma intalnirilor politice din PE – ca Victor Ponta a facut demersuri la nivelul Parlamentului European pentru a fi amanata aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Amintesc ca liderul PSD a declarat ca, daca se dovedeste ca s-a opus aderarii Romaniei la spatiul Schengen, isi da demisia din Parlament. Presedintele PSD trebuie sa renunte la mandatul de parlamentar, iar daca nu face acest lucru, PSD trebuie sa-l oblige sa-si dea demisia”, sustine deputatul PDL intr-un comunicat citat de Agerpres.
„Impiedicarea circulatiei libere a romanilor in UE nu este un sabotaj politic al Guvernului, ci reprezinta o tradare a romanilor, iar o astfel de actiune da masura imaturitatii si iresponsabilitatii politice a presedintelui PSD. Numai un lider politic imatur saboteaza un interes national, sperand ca astfel va reusi sa puncteze politic pe spinarea guvernului. Sabotarea circulatiei libere a romanilor in UE aduce aminte de opozitia indelungata pe care au facut-o comunistii din FSN si PDSR impotriva deschiderii Romaniei catre vest si catre Europa”, mai scrie Raluca Turcan.
„Se vede ca, pana sa se obisnuiasca cu minciunile despre un nou mod de a face politica pe care le spune la tv, Victor Ponta a preluat metehnele iliesciene – sabotajul politic si intrigile de culise. Este o rusine pentru Opozitia din Romania un astfel de demers, iar PNL ar trebui sa se desolidarizeze public imediat, fata de actiunile politice ale liderului PSD”, se mai arata in comunicatul deputatului PDL.
Este pacat ca energia tinerei mame Raluca, sotia consilierului prezidential Turcan, se consuma intr-un politicianism comparabil cu cel care il stigmatizeaza pe Victor Ponta, in loc sa lupte pentru mentinmerea prevederilor pentru tinerele mame, pe care Boc si Basescu vor sa le taie.
Ca Victor Ponta a fost plecat din tara este o realitate. Ca acesta s-a opus aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, trebuie dovedit. Daca ar fi existat cu adevarat un asemenea demers cred toata presa ar fi reluat informatia.
Pana la urma vom vedea daca aceasta aderare a Romaniei la Spatiul Schengen se va produce in primavara, stiut faptul ca liderii europeni au atras atentia asupra coruptiei endemice din tara noastra si daca va face o victima politica?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.