Victor Ponta: FOTE, un lucru bun pentru România

Victor Ponta: FOTE, un lucru bun pentru România

0 334
Premierul Victor Ponta a afirmat luni seara, la Dolce Sport, referindu-se la participarea sa la deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), că este o tradiţie ca şefii de stat sau de guvern să fie prezenţi la un astfel de eveniment.
''Este o tradiÅ£ie ca ÅŸefii de stat sau de guvern să participe la deschidere. Nefiind preÅŸedintele, am fost eu. Atmosfera de la BraÅŸov a fost foarte frumoasă. Din 1981 Å£ara noastră nu a mai organizat un eveniment important. A fost scump, dar este un lucru bun pentru România ÅŸi pentru BraÅŸov'', a spus primul-ministru.
Întrebat dacă organizarea FOTE a fost scumpă, Ponta s-a abÅ£inut de la comentarii:
''A fost scump, dar am fost de părere că, după ce pleacă oaspeÅ£ii, rămânem în familie ÅŸi vedem dacă trebuia să coste atât de mult". În context el a relatat despre Jocurile Olimpice din vara trecută de la Londra, a făcut referire la costurile mari pe care le implică organizarea unui astfel de eveniment sportiv ÅŸi a răspuns, întrebat dacă România ar putea găzdui o olimpiadă, că nu în mandatul său.
''Nu în mandatul meu. Este greu. Este ÅŸi o decizie politică, dar cred că primul criteriu este cel financiar. Pe primul este greu să-l îndeplinim. (…) Am fost unul dintre norocoÅŸii care m-am aflat la Londra. Am stat lângă premierul Rusiei, Medvedev. Mi-a spus cât au investit pentru Olimpiada de la Soci. Este bugetul României pe un an ÅŸi două luni'', a arătat Ponta.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.