Victor Ponta: Declaratiile lui Basescu referitoare la justitie, motiv de suspendare

Victor Ponta: Declaratiile lui Basescu referitoare la justitie, motiv de suspendare

0 76

Presedintele PSD, Victor Ponta, a criticat vineri declaratiile sefului statului referitoare la justitie si considera ca acestea pot fi un motiv de suspendare a acestuia din functie. In 15 ani in loc sa evoluam ca tara democratica am involuat sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, care a avut loc la Ministerul Justitiei, ca daca acum s-ar aplica hotararile judecatoresti privind plata salariilor, Romania ar intra intr-un derapaj macroeconomic.
El a sustinut in mesajul sau ca instantele au hotarat impotriva legilor prin care Romania a incercat sa treaca „cu daune cat mai mici” prin perioada de criza economica.
„La Ministerul de Finante, ultimele cifre erau 9 miliarde – obligatii de plata din hotararile judecatoresti. Noua miliarde de lei – asta inseamna peste doua miliarde de euro, la ora asta. Sigur, vor mai veni, pentru ca veselia este mare. Alte procese intarzie cate zece ani, unde stiu eu ce interese sunt, iar astea merg snur. Aici am o intrebare pentru voi toti, pentru ca sunteti cei responsabili si de mersul justitiei si de mersul statului: Cum se poate pune justitia in situatii atat de delicate, pentru ca nimeni nu are banii astia. O tara care se imprumuta ca sa-si achite costurile, de unde credeti ca scoate noua miliarde de lei maine, ca sa respecte hotararile judecatoresti? De unde scoate Guvernul noua miliarde de lei ca sa-si arate respectul pentru hotararile justitiei?”, le-a spus presedintele magistratilor prezenti la reuniunea Comisiei MCV.
Traian Basescu a adaugat ca cei care dau respectivele hotarari judecatoresti ar trebui sa indice si sursa de finantare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.