Victor Ponta, coruptia din vami: Este o batalie in PDL

Victor Ponta, coruptia din vami:
Este o batalie in PDL

0 112

Victor Ponta, coruptia din vami:
Este o batalie in cadrul PDL
Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, miercuri, referindu-se la coruptia din vami, ca, din punctul sau de vedere, este „o batalie in cadrul PDL intre grupul condus de Vasile Blaga si cel condus de Elena Udrea si toti ceilalti”.
„Eu cred ca sunt vinovati si unii si altii, si domnul Blaga stie foarte bine ce se intampla acolo, ca nu a fost ministru de Interne degeaba. Ceea ce eu condamn si in numele PSD, si in numele Uniunii Social Liberale, si in numele meu ca cetatean al Romaniei este ca asistam la o batalie intr-un partid de guvernare pentru cine controleaza crima organizata si coruptia din vami si din sistemul financiar si din Garda Financiara, ceea ce e absolut anormal intr-o tara europeana”, a spus Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD, intrebat cum comenteaza declaratiile secretarului general al PDL, Vasile Blaga.
Potrivit liderului PSD, Romania nu va putea sa intre in spatiul Schengen daca nu reuseste „sa opreasca sistemul acesta de crima organizata si de coruptie”.
„Daca domnul Basescu si PDL nu inteleg ca nu vom fi primiti in Schengen sau nu vom fi considerati o tara europeana daca pierde grupul Blaga si castiga grupul Udrea, sau daca pierde grupul Udrea si castiga grupul Blaga, ci daca reusim sa oprim sistemul acesta de crima organizata si de coruptie, e foarte rau pentru Romania”, a mentionat Ponta.
El a adaugat ca deciziile luate de cei aflati la putere afecteaza viata oamenilor, iar din acest punct de vedere „PDL se comporta iresponsabil”.
„Povestea ca de vina e opozitia si cu presa este ridicola pentru niste oameni seriosi”, a mentionat liderul social-democrat.
Victor Ponta a mai spus ca, din punctul sau de vedere, „procurorii, politistii si cei de la SRI care au participat pana acum la ancheta” au facut ce trebuie si au pornit pe ideea sa combata un sistem de crima organizata si de coruptie.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu l-a avut niciodata adjunct pe Radu Marginean si a sustinut ca nu a facut propuneri de numiri in vami in posturi de conducere.

Vasile Blaga a mentionat ca a condus regionala vamala Oradea intre anii 1993 si 1996, cand la guvernare se aflau social-democratii, ulterior fiind eliberat din functie pentru ca nu s-a inscris in PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.