VICTOR PONTA ARE CURAJUL SA INFRUNTE FMI SI CE!

VICTOR PONTA ARE CURAJUL SA INFRUNTE FMI SI CE!

0 434
Comisia Europeană (CE) consideră că planul Guvernului ROMANIEI de a reduce pragurile la TVA are un efect fiscal substanţial negativ. Vicepreşedintele CE, Valdis Dombrovskis, a avut o discuție la Guvern cu premierul Victor Ponta, în care a manifestat „preocupările” si…opozitia Bruxelles-ului vizavi de aceste măsuri din nou Cod Fiscal.
I-am ridicat premierului o serie de preocupări în privinţa planului Guvernului de a promova noul Cod Fiscal, astfel încât să reducă substanţial nivelurile TVA, măsură care, potrivit estimărilor Comisiei(!?), are un efect fiscal substanţial negativ. Această măsură nu corespunde recomandărilor generale ale Comisiei privind politicile fiscale, domeniu în care noi recomandăm să ridicăm povara impozitării de pe muncă, în special de pe forţa de muncă slab plătită, către alte baze de taxare care afectează în mai mică măsură creşterea economică şi, inclusiv, consumul”, a spus vicepreşedintele CE.
Premierul Victor Ponta a anunțat marți că TVA va fi redusă la 9%, din luna iunie, la „absolut toate alimentele, băuturile nealcoolice și serviciile de alimentație publică”.
In pus, conform declaratiilor premierului Victor Ponta, Guvernul își menține intenţia de a reduce cota standard de TVA de la 24% (cota saltata de tandemul de trista amintire Basescu-Boc) la 20%, din 1 ianuarie 2016.
 
P.S.
Si cui vor mai da „ei” imprumuturi si credite, daca tarile membre incep sa se puna singure pe picioare?
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.