Victor Orban: „Pericolul pentru noi nu vine doar dinspre partea românilor…” (2)

Victor Orban: „Pericolul pentru noi nu vine doar dinspre partea românilor…” (2)

23 2465

Doamnelor si Domnilor, Stimati colegi!
(…) În pregătirea acestei inițiative europene (Transilvania-stat independent) este nevoie ca atitudinea mass-media mai ales a fiecărui maghiar, și in perspectiva a secuilor, să facă o netă deosebire între românii ardeleni-europeni și ceilalți, românii-orientali.
Să  lucrăm cu subtilitate la cunoasterea imaginii reale a românismului în general, și în special a românului sudist, a regățeanului, a bucureșteanului smecher, atât printre românii din Ardeal, cât și printre ceilalți ardeleni: germani, țigani etc.
Să lansăm documente… usor false privindu-i pe Emil Boc, Victor Ciorbea, acad. I.A.Pop, Orban Ludovic, Rares Bogdan, etc. cum că nu sunt ardeleni …tocmai adevărați, că dacă ajung prim miniștri niște ardeleni veritabili, România era departe azi! Să dovedim cu documente … „potrivite” că acestia se trag, să zicem, din moldovenii aduși de Ceaușescu în Ardeal. Să dovedim în toate chipurile, cu orice ocazie, ideea că noi, în Ardeal, am putea trai mai bine chiar decat in Budapesta dacă taxele pe care le plătim statului român ar rămâne pe loc, în investiții și cheltuieli publice din  Ardeal.
Cunosc mulți români naivi gata să creadă și să răspândească ei înșiși ideea că pe taxele plătite de ardeleni parazitează sute de localități din Moldova și Muntenia unde nimeni nu muncește, nu  produce și nu plătește taxe. Si nu e asa?

Nota bene
Legile și principiile Uniunii Europene și ale Noii Ordini Mondiale
încurajează fărămițarea macro-statelor și constituirea de comunități  statale cât mai restrânse, bazate mai ales pe criterii de eficiență economică  și geo-politică, iar nu pe legături de sânge, istorie  comună etc.
Se apropie momentul cand dezmembrarea marilor conglomerate politice precum Rusia, SUA, China, India, Jugoslavia, sau…Italia, este iminentă. Si oricum va urma negreșit și logic dezmembrarea României de aziTrebuie profitat de aceste conjuncturi…destul de reale.
Avem informații că Uniunea Europeană n-o să mai dureze mult, și nici principiile ei. Și eu stiu ce vorbesc, revenirea la Europa natiunilor este fireasca in perceptia a tot mai multor oameni de decizie!
Dacă stim să profităm de aceste controverse din legislația europeană vom sprijini astfel trenul istoriei! Mă tem că acesta este momentul cel mai potrivit al restabilirii si reasezarilor isoriei!
În acest scop este bine să transmitem cât mai convingător ideea că pe maghiarii din Transilvania, nu ii interesează Budapesta mai mult decât Bucureștiul. Că răul pentru ardeleni poate veni si de la Budapesta si de la București! În egală măsură! Argumentele noastre trebuie să atenueze false spaime istorice si vigilența românilor ardeleni, să nu creadă cumva că apariția statului Transilvania,- cu o populatie aproape cat a Ungariei si resurse deosebite – (ca urmaș al principatului Transilvania ), poate fi privit gresit ca un pas spre Ungaria Mare sau spre o hegemonie maghiară. În acest scop trebuie bine simulată o atitudine critică față de Budapesta, chiar față de Ungaria. Avem motive berechet! 
Principala critică la adresa Budapestei: în Ungaria este pus în primejdie viitorul maghiarimii. Numărul tot mai mare de peste un milion de țigani și evrei din Ungaria, ponderea lor uneori majoritară în economia și cultura Ungariei, fac din Ungaria o țară fără viitor sigur pentru maghiari.
Ideea centrală a propagandei noastre viitoare: Ungaria este in criza. Transilvania trebuie să-și reia rolul jucat în istorie, îndeosebi după Mohacs, acela de leagăn al maghiarismului, spațiu al supraviețuirii  maghiarilor în istorie!
După calcule secrete făcute la Uniunea  Europeană, este foarte posibil ca cei 9 milioane de maghiari din Ungaria să ajunga sub jumatate în actualul secol. (După părerea mea, chiar mai devreme, 70-80 de ani!) Dar va fi mai greu să dispară maghiarii din Transilvania! Niciodată nu vom îngădui asta!
Suntem pândiți de primejdia depopulării Transilvaniei de elementul maghiaro-fon (maghiari, secui, țigani și evrei maghiarizați), iar principala cauză este greșeala UDMR de a impune guvernelor de după 1990 extinderea forțata a învățămîntului în limba maghiară. Am mai spus-o și o repet: trebuie susținut învățămîntul în limba  maternă numai în localitățile în care românii sunt majoritari, numai acolo apare riscul ca limba maghiară să fie mai puțin folosită în afara casei, a familiei. Iar acolo unde maghiarii ori secuii sau țiganii maghiaro-foni sunt majoritari, limba maghiară nu este deloc în primejdie.
În aceste localități apare însă pericolul ca tineretul nostru să nu învețe limba oficială ca lumea, autoeliminandu-se , ceea ce le va afecta mult cariera profesională. Un medic maghiar care nu știe românește este condamnat să-și exercite meseria numai în cadrul restrans al anumitor localități, numai la un segment al populației, ceea ce îl va dezavantaja în condițiile concurenței profesionale libere.
Personal am descoperit că pleacă din România în Ungaria nu profeionisii ci mai ales tinerii maghiari care nu vorbesc bine românește sau chiar delocUDMR s-a amăgit că orice maghiar ce vorbește prost românește va vota mereu cu UDMR.
Realitatea este alta: orice maghiarofon – inclusiv țiganul maghiarofon, care vorbește prost  românește se simte mai bine în Ungaria și este tentat să plece să trăiască acolo.
Și chiar pleacă foarte mulți, cum bine se știe! Ati  ajuns astfel la situația ca învățămîntul în limba maghiară din  Transilvania să pregătească absolvenți pentru Ungaria sau pentru alte tari cu maghiari multi: Austria, Slovacia, Serbia! Nu  acesta a fost scopul nostru! Nici măcar al UDMR-ului…  Repet principiul pe care îl recomand:
– în localitățile în care pe stradă nu se vorbește ungurește, inclusiv la București, tinerii maghiari trebuie să aibă la dispoziție o școală cu cât mai multe materii predate în limba maghiară, maternă.
– în localitățile unde toată lumea vorbește ungurește, copiii noștri să aibă la școală cât mai multe ore predate în limba română.   
Trebuie cu orice chip să evităm ca băieții și fetele noastre să intre în viață fără să cunoască limba oficială a țării, chiar dacă această limbă este româna… o limbă nu tocmai imposibilă! Îi înțeleg pe colegii din UDMR, dar trebuie să gândească  puțin mai nuanțat și să înțeleagă și ei că fără limba română nu putem supraviețui în Ardeal. Asta e lumea în care trăim!
Situația liceului maghiar din București este un eșec… exemplar, pilduitor. Așa se întâmplă când UDMR pierde din vedere detaliile. Mai întâi, se cuvenea ca la acest liceu să fie atrași copiii familiilor de maghiari din București. Eventual constrânși! Maghiarii din București, majoritatea intelectuali de calitate, se feresc însă să-și trimită copiii la această școală din pricina incompetenței   profesorilor de la acest liceu.
Este lamentabil  nivelul instrucției școlare din acest liceu! (Ca și din alte  școli fara traditie, cu limba de predare maghiară! Ăsta este adevărul și părinții îl cunosc, foarte bine…) UDMR trebuia să se  îngrijească să aducă profesori buni la acest liceu, nu profesori angajați pe pile și criterii politice.
Ideea de a aduce la București copii din  Moldova, din satele  de catolici, sub pretextul că sunt ceangăi și că urmând acest liceu se vor salva de la deznaționalizare și vor redeveni maghiari, este un eșec Din ce cauză? Cum spuneam, au fost din nou neglijate detaliile. În cazul de față e vorba de faptul că acești copii de ceangăi sunt găzduiți la București într-un internat alături de copiii bursieri veniți din Basarabia, adică tot moldoveni…
Acolo, în intimitatea traiului la vârsta când se nasc prietenii de o viață, se produce o injecție de românism de peste Prut care dă peste cap toată propaganda udemeristă  transformându-i pe puii de ceangăi în români îndârjiți, înrăiți. Aversiunea naturală a copiilor față de școală, față de  profesori, mai ales față de profesorii incompetenți, se transformă în aversiune față de tot ce este maghiar, unguresc.
O altă manevră neinspirată a UDMR e proiectul de  lege cu privire la  Statutul Minorităților din România. Până acum norocul ne-a  surîs și parlamentarii români nu l-au citit cu atenție. Nici ziariștii. Nu l-au citit cu atenție nici măcar reprezentanții celorlalte  minorități, care și-ar fi putut da seama că avantajele ce se vor obține prin acest statut sunt accesibile mai mult maghiarilor!
Dezbaterile pe marginea acestui proiect s-ar putea să ducă însă la constatarea că prevederile sale sunt excesive, atât de exagerate încât nu vor putea fi aplicate chiar dacă proiectul va fi votat. În momentul în care se va constata aceasta, s-ar putea ca românii, sătui de lipsa de măsură a UDMR, să se decidă să aplice legislația europeană în materie de protecție a minorităților. Am atras atenția asupra acestui pericol, dar am vorbit la pereți! Deja, cât am putut constata personal la Bruxelles,  guvernele din Europa sunt măcar deranjate de privilegiile oferite de statul român minoritarilor, în special maghiarilor.
E cazul în primul rând al guvernelor din țările unde mai există maghiari ca  minoritate națională. Maghiarii din aceste țări trebuie sfătuiți să nu  mai invoce modelul românesc, drepurile maghiarilor din România! S-ar putea ca românii să se deștepte…
Problema problemelor este tot cea demografică. Este, din  fericire, o problemă și pentru români. Trebuie profitat de faptul că nu se prea sinchisesc de declinul demografic să articuleze o politică de redresare demografică. Avem un spațiu de manevră deosebit de  generos.
În privința aceasta UDMR a făcut o treabă bună, a penetrat structuri cheie, pe care a știut să le orienteze în așa fel încât  regresul demografic din România să-i afecteze mai ales pe etnicii  români.  Au fost, de pildă, o excelentă inițiativă caravanele de educație contraceptivă organizate de Ministerul Sănătății, care au mers din sat în sat, dar… numai prin sate românești, pentru a  explica fetelor de la  țară cum pot evita să rămână gravide sau cum pot să scape de plod. În paralel, au fost organizate alte caravane destinate mamelor tinere, învățându-le cum să-și îngrijească copilașii pentru a reduce  mortalitatea infantilă, caravane care ,gratie UDMR , au mers preponderent numai prin sate  ungurești și cartiere de țigani. Îl felicit ! Trebuie continuată  această  politică, măcar câtă vreme ministerul sănătății mai este …mai apropiat UDMR-ului.
Pe plan internațional  ni se reproșează obsesii revizioniste, perfidia  politică,  lipsa de loialitate, ca și când marile puteri nu au  ajuns  acolo unde sunt exact prin aceleași mijloace: lipsa de  scrupule, de  loialitate, de onoare etc. De ce am practica noi alte retzete decât cele clasice, verificate de istorie ca rețete ale  succesului?! 
Românii, așa primitivi cum sunt, abia la  1866 și-au adus domnitor din Apus! Cred că românii au avut mai mult de câștigat când au mers după lozinca prin noi înșine! Nu e nicio rușine  dacă ne-am însușit-o și noi, mai ales că românii au abandonat-o  după  1990.
Mai mult ca oricând suntem azi în situația de a ne purta  singuri  de grijă. Dacă vom conștientiza această condiție, se  vor ivi in continuare printre  noi bărbații care să ia taurul de  coarne! Nu am nicio îndoială. 
Cu inventivitate mai ales, dar  și cu  perseverență, cu voință nestrămutată, putem să ne salvăm locul  nostru stralucitor sub soare! O șansă în plus, o au maghiarii din  România. Informația pe care v-o dau trebuie să aprindă în  sufletul  fiecăruia dintre noi speranța, că  vom reuși: sunt si guvernanții români la mâna noastră… . Trebuie profitat de ocazie Important este să știm ce  vrem  și să vrem ce trebuie! Putem obține orice …Dar să nu cerem lucruri care în timp se pot întoarce  împotriva  noastră! Cum este învățământul în limba maternă, când  am cerut și am obținut mai mult decât ne trebuia!
Asta este problema: Să nu mai fim la fel de proști ca ei! Acesta este ultimul meu dor!  

Acesta este textul prescurtat, rostit cu usile inchise de catre premierul Orban Viktor – doar pentru maghiari – la Cursurile de vara de la Tusnad.

COMENTARII

 1. Atenție secui….ar fi bine să vă treziți pentru a vă ocupa locul corect în istorie.Nu sunteți călăreți barbari ci o etnie mult superioară ungurilor.Fiti mai curajoși și mai fermi in a va scrie propria istorie.
  Succes!

 2. De la București problemele Transilvaniei nu sunt cunoscute în mod real.De ce ungurii sunt mai activi decât noi în a și revendică asa zisele drepturi în Transilvania.Noi dormim în continuare deși imnul nostru zice „Deșteaptă te romane”.Să nu fie prea târziu.Aducetiva aminte ca prima formațiune politică înregistrată a fost UDMR ul după 1989,deci erau organizați înainte.Trezitiva români

 3. Se spune că ungurii din Ardeal pleaca in masa in Ungaria.Sa plece toți acolo in tara lor si sa ne lase in pace că numai probleme au făcut poporului român.
  Ceausescu a fost un patriot, a desființat Regiunea Autonomă Maghiară și în zonele cu ungurime majoritară, în funcțiile de conducere a dus olteni si moldoveni si nu mișca niciun ungur in front.Noi romanii suntem prea toleranți si le-am permis prea multe libertăți ungurilor iar cea mai mare greseala a fost că nu i-am organizat forțat asa cum ei i-au maghiarizat forțat pe românii care trăiesc in
  Ungaria .Vadim Tudorcu toate defectele lui a fost singurul român patriot care se luptă cu ungurii.Din pacate azi in conducerea țării sunt numai hoți și trădători de țară și neam…

 4. Lăsații sa latre și să viseze ,sunt atât de mici încît când se screm sa guite ceva se și scăpa in pantaloni de pe locurile lui Decebal românii nu au plecat niciodată, au rămas statornici,și nici nu vor pleca iar. Lor le spunem doar atât ,Sa va ferească Dumnezeu de Răbdarea poporului român că sfinți sa fiți și nu veți scapa’ noi va cunoaștem foarte bine și știm foarte bine ce a ți încercat în ultimii30 de ani și nuitați fiecare ungur. din Ardeal va avea Atunci pe cineva în spate sa va intr e bine in cap aici nu este dat fără câini ,fiți cuminți amatorilor ,și visați in continuare ,căci cu asta rămâneți,Pechinezilor

 5. Acest text ar trebui sa-l cunoasca toti membrii guvernului, membrii Academiei si membrii Parlamentului Romaniei; de asemenea toti profesorii de istorie si ingeneral intelectualitatea tarii. Omul simplu, adesea il intreaba profeso

 6. S-au dus in 1919 paste ei ,daca este adevarat ce se zci aci (si numa ase) apoi eu asvoi ai despeta pe cei netrebnici daca mi-oti pune in mana un Litle Boy ca la Hirishima si sa scapam de maghiarimea iredentista. Cu ce de ganduri bune cucev-om tra bun ceamu incolo. Desteaptate -Atilla.

 7. Victor Orban este un Bozgor Fotbalist mult mai inteligent decit SRI si guvernantii romani (foarte putin la numar).

  Daca nu vom epura SRI-ul si Guvernul de BOZGORI, JIDANI, ARMENI, GRECI, NAZISTI si celelalte minoritati nationale Romania va fi dezmembrata si impartita intre BOZGORI, JIDANI si TIGANI care tot JIDANI sant dupa descoperirea unui mare istoric din Israel

  • Vorba unui neamt get beget…in trecut unde aparea un neamt care producea ceva..hopa si evreul sa vanda ceva…
   De ce nu spun dragii de jidani lumii intregi ca dupa al doilea razboi mondial, inainte de adoptarea Planulului Marshall, un jidan dragut, economist cu functie cheie prin administratia americana, a propus sa fie pedepsiti in urmtorul mod: sa nu mai fie lasati sa isi dezvolte industrie..sa ramana doar o tara agricola…iar americanii i-au spus ca in alti 20 maxim 30 de ani vor porni incaun astfel de razboi atunci…din punctul asta de vedere, tot respectul pentru americani…popor tanar dar din anumite puncte de vedere mai vizionari decat multe popoare cu mii de ani de istorie in spate…dupa primul razboi mondial tot un general american a prevazut ca se va naste generatia revansarda a germanilor deoarece nu s-a mers pe capitulare neconditionata ci pe armistitiu…exista documente in acest sens…dar nu apar prin manualele de istorie…are grija Noua Ordine Mondiala de asta…nu-i asa?

 8. Din pacate,nu invatzam nimic…
  I-am lasat sa „instituie” o alta „tzata in Ardeal;
  desi suntem de 4-5 ori mai multi!
  Avram iancu

   • E român…saracu’! Poate o țară! Ăstia au uitat sa scrie in Limba Română! „Tz” !

  • Ungurii ” planificatori strategici ” cu Orban in frunte si-au dat seama ca tot ceea ce este mult strica..si drepturile prea multe pe care le-au obtinut in Ardeal s-au intors impotriva lor…poate ca SRI ul si alte ” organe ” abilitate au prevzut asta…asa cum Dancila cred ca a fost o manevra toxica de discreditare a PSD ului facuta de omeni vizionari…

   Din pacate, cu toate ca ungurii sunt un exemplu pozitiv de natie migratoare din Estul indepartat ( singura din Europa !) , ei si-au conservat natia doar ca si „majoritari” in administratiile din teritoriile unde erau minoritari…au dat teapa in 1848 la restul natiunilor in formare in Europa de Est in idealul de emancipare initial, comun….s-au dat cu austriecii…acum experienta inversa o invata pe pielea lor in Romania….in Slovacia e mai simplu…cu toate ca sunt cam 500.000 de minoritari, slovacii sunt mai putini..se simt mai amenintati de maghiarii ce sunt prezenti in mod compact langa froniera…nu ca la noi in Harghita si Covasna…si daca ai tupeul acolo sa mergi in Ungaria sa iti faci dubla cetatenie si apoi sa votezi ” acasa” in Slovacia…vine politia la usa….de asa ceva nu prea am auzit maghiarii de la noi sa vorbeasca…nu e in ” avantajul ” lor …

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.