Viciile reduc 10 ani din viata barbatilor

Viciile reduc 10 ani din viata barbatilor

0 150

Fumatorii in floarea varstei care sufera si de hipertensiune arteriala alaturi de un nivel crescut al colesterolului, mor cu 10 ani mai devreme decat era stabilit in codul lor genetic, conform unui studiu efectuat de British Heart Foundation.
Cercetarile oamenilor de stiinta britanici s-au concentrat pe un esalon de peste 19.000 de barbati voluntari, cu varste cuprinse intre 40-69 ani. Studiul a reusit sa descopere ce s-a intamplat cu organismele lor in ultimii 38 de ani de viata. Astfel s-a constatat in mod oficial si acceptat in analele medicinii moderne ca o combinatie de trei factori negativi precum fumatul, hipertensiunea si colesterolul ridicat duc in cele din urma la scurtarea vietii barbatilor cu 10 ani de zile.

Studiul cu pricina, publicat in premiera in oficiosul British Medical Journal, a fost demarat intre anii 1967-1970, moment considerat varful maxim al cazurilor de boli vasculare inregistrat in Marea Britanie. Procentele au fost urmatoarele: 42 % dintre subiecti erau fumatori ferventi, 39% sufereau de hipertensiune iar 51% aveau colesterolul ridicat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.