VICIILE ne imbatranesc

VICIILE ne imbatranesc

0 50

In continua lupta pentru gasirea unui elixir al tineretii vesnice, oamenii de stiinta fac descoperire care mai de care mai interesante. O astfel de descoperire este publicata intr-un studiu publicat in Archives of Dermatology care arata ca modul in care imbatranim nu trebuie pus pe seama genelor.
Astfel, ridurile, petele rosii sau maro, dar si vasele de sange dilatate apar de la fumat, stat la soare sau de la kilogramele in plus. Dr. Elma D. Baron, de la Case Western Reserve School of Medicine, din Cleveland, Ohio, a declarat ca studiul a fost realizat cu ajutorul a 65 de perechi de gemeni care au trait in medii diferite. Echipa de cercetatori a examinat pielea faciala a 130 de gemeni, cu varstele cuprinse intre 18 si 77 de ani, care au locuit in estul Americii. Gemenii au fost intrebati daca s-au ars la soare pentru ca nu s-au protejat indeajuns cu crema, care este greutatea lor si daca au avut probleme de piele, precum cancer, sau daca au fumat si au consumat alcool. Din gemenii interogati numai zece erau identici, ceea ce inseamna ca au acelasi cod genetic.
Cea mai mare realizare a studiului este faptul ca rezultatele acestuia arata ca imbatranirea tine strict de viata noastra, acest lucru putand detremina oamenii sa reduca din vicii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.