Viceprimarului Gantz somat de cetateni

Viceprimarului Gantz somat de cetateni

0 87

Marti, in jurul orelor 17,15, viceprimarul de Brasov Miklos Gantz a intreprins o vizita de lucru in Cartierul Florilor, mai precis pe str, Branduselor, colt cu str. Rozelor. Vizita a fost prilejuita de invitatia imperativa a cetatenilor din zona, nemultumiti de calitatea peticelor aplicate asfaltului de pe acolo.
Despre ce este vorba, de fapt?
Luni si marti, o echipa de la Vectra s-a pus pe astupat gaurile din carosabilul zonei mai sus descrise. A fost mai mult zgomot decat treaba, aceasta s-a vazut dupa ce asfaltatorii au parasit locul faptei. Caci in loc sa se vada, ca urmare a lucrarilor, o suprafata neteda, asfaltul nu mai prezenta gropile dinainte, ci niste bube ciudate, cu mijloc tare si multe margini adancite, in unele locuri cu gropi mai mici si mai dese, unde asfaltul era macinat, punandu-se doar niste criblura 3-8 manjita cu pacura si tasata.
Motivarea acestor lucrari superficiale a fost aceea ca s-a dorit sa se asigure cetatenilor din zona posibilitatea de a circula cat de cat normal pe aceste locuri, fara a se preciza de catre domnul viceprimar daca este o normalitate pentru timp de pace sau pentru timp de razboi. Caci cu masina din care a descins dansul, un tip de jeep la fel cum are Chuck Norris cand face pe Walker, politistul texan, se poate circula normal pe strazi reparate si mai rau, fara sa simti necazuri.
Cand oamenii adunati pe acolo – locuitori necajiti din zona, dar si curiosi sa vada cui i-a venit unchiul din America – l-au intrebat pe viceprimar de ce s-au facut lucrarile acelea de mantuiala, acesta a spus ca lucrarile propriuzise de reabilitare vor incepe abia dupa ce Electrica si cine mai are sarme pe stalpi le vor poza subteran. Dupa care i-a tot tras tare cu str.Lamaitei, ca ce frumoasa este, si cu situatia altor doua – trei alei de pe acolo, toate reabilitate in ultimii patru ani, accentua vicele, fara sa tina cont ca pentru acest cartier, ce s-a facut este cat un dumicat pentru o vrabie, fata de necesitati.
Oricum, uitandu-te mai atent la gura viceprimariala, cand o deschidea sa azvarle promisiuni, puteai vedea, cu putina atentie, iesind niste balonase tipic portocalii, ca acelea de la guma de mestecat. Atata doar ca nu le tragea inapoi, cum fac mai toti copiii, ci le lasa sa plezneasca aerul cu promisiuni din ele spre urechile si ochii asistentilor clipei. Pentru ca aceleasi balonase au izbucnit si cand unul dintre locatarii zonei a pomenit de platforma de gunoaie, prin containerele careia tocmai scormoneau niste boschetari. Eternul, fascinantul si aducatorul de voturi „vom face”.
Da, se mai si face, dar se face atat de putin in comparatie cu nevoile stringente ale celor necajiti de prin cartiere situate mai la o parte, pe care ii poti pacali cu un botz de mamaliga pe post de aur, mai ales daca le canti si o manea primariala, incat nu se mai vad, de catre acestia, toate afacerile – cu asfalt, de pilda – care au miros de gratii la ferestre.
Dupa care domnul viceprimar Miklos Gantz a strans, ca la venire, vreo zece maini – semn de prietenie si solidaritate intre clase sociale, reprezentantul uneia bagandu-i in ma-sa, in gand, pe cei care l-au deranjat, iar adunatii de moment ai celeilalte bagandu-l si ei in ma-sa pe primul – si cu totii s-au retras, pentru ca incepuse ploaie rece de primavara.
Si a mai trecut o zi de activitate in slujba brasovenilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.