Vicepresedintele CJ Covasna isi plateste fantezia cu Tinutul Secuiesc

Vicepresedintele CJ Covasna isi plateste fantezia cu Tinutul Secuiesc

0 179

Fostul presedinte si actual vicepresedinte al Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, urmeaza sa-si achite distractia amplasarii Panoului cu Tinutul Secuiesc la granita dintre judetele Brasov si Covasna. Dupa ce si-a facut damblaua, acum va scoate din buzunar 8.238 lei reprezentand „prejudiciul adus bugetului public” prin amplasarea, demontarea si distrugerea panoului in cauza, montat in vara lui 2007. Decizia apartine Curtii de Conturi a Romaniei.
Panoul inscriptionat „Tinutul Secuiesc” a fost inaugurat in august 2007, in localitatea Chichis, la limita cu judetul Brasov, in prezenta mai multor politicieni UDMR, printre care si Marko Bela. Panoul, prezentat drept unul publicitar, de promovare turistica a zonei, avea aproape 18 metri patrati, iar pe fundalul lui apareau o poarta secuiasca sculptata in lemn, doi tineri imbracati in costume populare maghiare si denumirea „Tinutul Secuiesc”, in ungureste, romaneste si in engleza.
Dupa cateva zile, panoul a fost demontat de Societatea de Drumuri Nationale, la ordinul fostului ministru al Transporturilor, pe motiv ca nu respecta pozitia din autorizatie si era prea aproape de axul soselei, desi conducerea Consiliului Judetean Covasna sustinea ca el avea toate avizele necesare. Montarea panoului a starnit reactii din partea unor politicieni romani si reprezentanti ai societatii civile romanesti din judetul Covasna care au reclamat faptul ca prin acestea autoritatile locale urmaresc, in fapt, marcarea asa-zisului Tinut Secuiesc si delimitarea simbolica de teritoriul Romaniei. Reclamatia oficiala privind cheltuirea in mod nejustificat a banului public a venit, insa, din partea Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului din Bucuresti, care a cerut imputarea acestor sume celor vinovati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.