Vicele Vasile Dincu ne lamureste: Nu sunt propunerea PSD!!!

Vicele Vasile Dincu ne lamureste: Nu sunt propunerea PSD!!!

0 247

Pentru romanii care nu-l cunosc vicepremierul Vasile Dincu a negat, la inceputul acestei saptamanii, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca ar fi fost propunerea PSD pentru functia de ministru si de vicepremier.
„Nu sunt propunerea PSD. (…) Poate ca in calculul strategic, in general, sa fi contat si chestiunea asta. In niciun caz noi n-am vorbit de politica. (…) PSD a avut in acel moment o propunere, o propunere rezonabila dupa parerea mea, pentru premier, dl Liviu Voinea, dupa un model care era vehiculat in acel moment. Faptul ca in comisie am reusit sa conving pe toata lumea, inclusiv pe parlamentarii din PNL, faptul ca am reusit sa gasesc o formula de comunicare si un proiect care sa-i convinga, mie imi da sperante pentru viitor, pentru o noua etapa din politica romaneasca”, a explicat Vasile Dincu.
Clujanul Dancu a adaugat ca il stie de mai multa vreme pe salajeanul Dacian Ciolos, care i-a propus sa faca parte din guvernul sau.
„Am vorbit cu dl Ciolos de mai multe ori inainte, ne cunoastem de mai multa vreme, am discutat foarte mult despre agricultura, despre cercetarea pentru asta, am discutat despre faptul ca avea in aceasta iarna o reuniune a Consiliului Europei in care se discuta despre planificarea agricola pe noua reforma agrara, pe care dansul a facut-o pentru Romania, si ma intreba de studii, i-am dat studii. Printre altele, se vorbea atunci de faptul ca as putea sa fiu ministru si a incercat sa ma incurajeze, fara sa stim nimic. (…) I-am explicat motivele profesionale pentru care nu vreau”, a declarat Dincu.ciolos-dincu-la-o-beuta

Cica nu si-ar fi dorit sa fie invitat in noul Cabinet
Pentru a cunoaste si mai bine, omul Dincu, intr-un moment in care si-a jucat rolul de mare sinceritate in fata camerelor tv redam si alte declaratii a celui care s-a nascut la Nasaud si s-a format la Cluj-Napoca.
„Dupa ce si-a dat demisia Victor Ponta (…) ma asteptam, m-am rugat sa nu ma sune, pentru ca ma asteptam sa-mi continui ceea ce am de facut. Aveam cateva proiecte importante de terminat in aceasta toamna. M-am gandit intr-o zi: sper sa nu ma sune, daca nu ma suna astazi, inseamna ca am scapat si pot sa-mi vad de treaba. (…) Si cand ma bucuram ca n-am primit niciun telefon si m-am pus in fata computerului si mi-am luat o carte – lucrez la o carte despre imaginarul colectiv si superstitiile la romani, pe care trebuie sa o termin – si cand am inceput sa scriu din nou, am primit telefonul sa ne vedem. Mi-am dat seama ca va fi foarte greu sa refuz, mai ales ca discutasem de foarte multe ori cu domnia sa despre principiile reformarii Romaniei. Am discutat in ultimii ani, cand dansul era la Bruxelles (…), de zeci de ori despre ce ar trebui facut pentru Romania. Discutam ca doi oameni care sunt sincer interesati de Romania, nu de politica„, a mai declarat Dincu.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.